BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,18
ALTIN 2.247,37
HABER /  DÜNYA

Erdoğan'ın çağrısına Almanya'dan yanıt!

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ‘Türk seçmenler sandıkta gerekli dersi vermeli’ şeklinde bir açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a cevap vererek ''Benzeri görülmemiş bir müdahale'' ifadesini kullandı.

Abone ol

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, "Türk seçmenler sandıkta gerekli dersi vermeli" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerine yanıt verdi.

Gabriel "Ülkemizin egemenliğine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir müdahale" değerlendirmesinde bulundu 

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sözlerine yönelik, "Ülkemizin egemenliğine daha önce eşi benzeri görülmemiş bir müdahale" yorumunda bulunurken "Almanya’daki herkesi buna karşı koymaya çağırıyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI NE DEMİŞTİ?

Bugün cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de Almanya'daki bütün soydaşlarıma diyorum ki, sakın bir yanlışa düşüp de bunları desteklemeyin. Ne Hristiyan Demokratları ne SPD'yi ne Yeşilleri... Bunların hepsi Türkiye düşmanıdır. Orada şu anda Türkiye'ye karşı düşmanlık yapmayan siyasi partilere gerekli desteği verin. Birinci parti, ikinci parti olmaları önemli değil, onlara verin. Çünkü bu bir yerde artık Almanya'da yaşayan tüm vatandaşlarımın bir onur mücadelesidir. O soylu mücadeleyi demokratik haklarını kullanmak suretiyle vermelerini tavsiye ediyorum"demişti.