BIST 9.704
DOLAR 32,52
EURO 34,80
ALTIN 2.422,01
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın bu kaseti herkesin dilinde! TIKLA İZLE

Tarih 2 Mayıs 2010... AK Parti grup toplantısı... Erdoğan o gün 1 Mayıs için bakın neler demiş, bir de bugün dediklerine bakın.

Abone ol

İNTERNETHABER/ÖZEL İÇERİK

AK Parti hükümeti ile işçi örgütleri arasındaki "Taksim'de 1 Mayıs kutlaması" tartışmaları yeniden alevlendi. 

Erdoğan ise tartışmalara bugün noktayı koydu. Örgütlere "Taksim'den umudunuzu kesin. Şımarık ruh hali son bulmalı" diye seslendi.

Oysa çok değil birkaç yıl önce Erdoğan bugün söylediklerinin taban tabana zıttı açıklamalarda bulunmuş, sendikal örgütlerin Taksim'de kutlama yapmasıyla övünmüştü.

2 Mayıs 2010 tarihli grup toplantısında emekçilerin 32 yıl aradan sonra Taksim'de kutlama yapmasının "AK Parti iktidarıyla" mümkün olduğunu söyleyen Erdoğan, 2010 yılı 1 Mayıs'nı "tarihi bir gün" olarak nitelendirmişti.

İŞTE ERDOĞAN'IN İKİ AYRI TARİHTE YAPTIĞI İKİ AYRI 1 MAYIS KONUŞMASI TIKLA İZLE

İşte Erdoğan'ın o gün söyledikleri...

"Türkiye genelinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü tam bir bayram havasında kutladık. 32 yıl aradan sonra dün Taksim Meydanı 100 bini aşkın işçiyi, memuru ağırladı. Taksim'de tarihi bir gün yaşandı. Yaşanan küçük olumsuzlukları istisna tutuyorum. Onların da nereden kaynaklandığı belli üstünde durmak istemiyorum. Milletvekili arkadaşlarımız orada bizi temsilen bulundu.

MUTLULUK İÇİNDEYİZ

AFİŞ BİLE ASILMIŞTI
Taksim'de kutlamaların yapıldığı 2010 yılında AK Parti tarafından hazırlanan kutlama afişleri de meydana asılmıştı. İşte ofişlerden biri...
a.20140422160959.jpg

Kimin ne dediği bizi ilgilendirmiyor ama biz 33 yıl aradan sonra böyle bir zemini hazırlamanın mutluluğu içindeyiz. Bugünün emek ve dayanışma günü olarak ilan edilmesi bunlar AK Parti  iktidarına nasip olmuştur. Taksim Meydanı'yla ilgli verilen karar AK Parti iktidarına nasip olmuştur.
Kimsenin kalkıp da iktidardan kopara kopara aldığı birşey yok. Kopara kopara alma güçleri varsa bunlar 77'den ikitidarımızın başladığı güne kadar neredeydiler? Neden o zaman alamadılar?

ZAMANI GELİNCE SORUNLAR ÇÖZÜLÜR

Bunu benim mliletin çok iyi biliyor. Olaylara objektif yaklaşanlar, sükunetle yaklaşanlar AK Parti'nin tereyağda kıl çeker gibi sorunları çözme gayreti içinde oluduğunu görüyor. Zamanı geldikçe sorunları çözdük bunlardan biri de 1 Mayıs'ta atılan adımlardı.

Sendikal hareket adına, çalışanlar adına, orada hayatını kaybedenlerin aileleri adına son derece umut verici bir tablo izledik, yaşadık. 32 yıl önce o meydanda yaşanan acı hadisenin ardından ilk kez bu alan resmi alan kutlamaya ev sahipliği yaptı. Hayatını kaybedenler saygıyla anıldı. Hayatını kaybedenlerin aileleri bir nebze olsun gönül rahatlığına kavuştu.

Dün Taksim Meydanı'nda yaşanan o an 2010 yılı 1 Mayıs'ı asla ve asla bir tesadüfün eseri değildir. 2010 yılı 1 Mayıs'ı mutlaka hafızalara kazınacaktır.

ERDOĞAN 4 YIL SONRA BAKIN NELER DEDİ?

Erdoğan 2010 yılında yaptığı bu konuşmadan 4 yıl sonra yine grup toplantısında 1 Mayıs kutlamaları ve Taksim hakkında konuştu. Ancak sözleri daha bir kaç yıl önce söylediklerinden çok uzaktı.

İşte bugünkü konuşması...

ŞIMARIK RUH HALİ SON BULMALI

Sokaklara şiddet görüntüsünün egemen olmasına bugüne kadar izin vermedik, bundan sonra da vermeyiz. Bu şımarık ruh hali artık son bulmalıdır. Sendikalar artık demokratik gösteri kültürünü öğrenmelidir.

1 Mayıs'a hak ettiği değeri biz verdik. Soruyorum CHP mi verdi? 12 yılda işçilerimiz için tarihi düzenlemeleri yapan biz olduk. Birilerinin emekçi görüntüsü altında huzura kadeşliğe kastetmesini asla kabul edemeyiz.

TÜM SENDİKALARA SESLENİYORUM

Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyorum diyerek artık esnafa, müşteriye, sokaktaki insana zarar verilmesini biz sineye çekemeyiz. Milletime, sendikalara, tüm SKT'lara sesleniyorum; ülkemizde miting yapılacak alanlar bellidir. İstanbul'da miting yapılacak yerler bellidir. 1 Mayıs'ı kutlamak isteyen gider yasaların izin verdiği yerde kutlamasını yapar. Kutlamaya mani bir hal yoktur

Şu an itibariyle Yenikapı miting alanıdır. 750 bin metrekarelik alandır. Ne kadar istersen o kadar yap burası yetmez diyorsarsanız Maltepe'de 1 milyon metrekarelik alan var. Bu sene son olarak Kadıköy'e son olarak müsade ediyoruz. Fakat bundan sonra burada da yapılmayacak. Burada yaşanlar bayram günü eza cefa günü olamaz.

TAKSİM'DEN ÜMİDİNİZİ KESİN

Taksim'den ümidinizi kesin, gelin buyurun Yenikapı, orası değil Maltepe, buyurun orada yapın. Ama burada devletle bir gerilime lütfen girmeyin. Taksim ısrarına biz iyi niyetle bakmayız..

Halkımızın esnafımızın huzurunu lütfen kaçırmayalım. Bayramı lütfen çatışmaya dönüştürmeyelim. Asla müsade etmeyiz. Herkes yapacağı her işi hukuk içinde yapmak zorundadır. Kusura bakma kanunu sen değilsin. Bu ülkenin kanunları vardır.

ISRAR EDENE İYİ NİYETLE BAKMAYIZ

Taksim ısrarına biz hiç kimse kusura bakmasın iyi niyetle bakmayız. Çıkıyor sendika başkanı Burası bizim kutsalımızdır diyor. Nasıl bir kutsalsa. Kabir ziyareti yapacaksan orada yönetim kurulu olarak çelengini koyar oradan geçer taksim'den yenikapı'ya metroyla geçersiniz.