BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ın bir sözü boykotu bitirir

BDP referandumdaki sert tavrını yumuşattı. Başbakan Erdoğan'a zeytin dalı uzatan Demirtaş'ın tek şartı var...

Abone ol

Referanduma sayılı günler kala BDP cephesi tavrını giderek yumuşatıyor. Boykot kararından vazgeçmek için bir dizi şart sıralayan BDP lideri Selahattin Demirtaş maddeleri teke indirdi..

Taraf gazetesine konuşan Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın yeni bir Anayasa sözü vermesi halinde boykot kararından vazgeçeceklerini ifade etti.

Boykotta ısrarcı olmadıklarının altını çizen Demirtaş'ın gözü Erdoğan'ın 3 Eylül'deki Diyarbakır mitingi...

RAFA KALDIRILDI

Paketin içeriğini olumlu bulduklarını belirten Demirtaş bir süre öncesine kadar dile getirdiği seçim barajının düşürülmesi, Terörle Mücadele Kanunu'nun değiştirilmesi, tutuklu siyasilerin bırakılması taleplerini rafa kaldırdıklarını açıkladı..

YENİ ANAYASA SÖZÜ

Demirtaş yeni bir anayasa ile sorunların hepsinin çözüleceğini belirterek hükümete şu mesajı veriyor:

"Hükümet eğer referandumda Kürtler'in 'evet' oyunu istiyorsa, BDP'nin taleplerini dikkate aldığını göstermeli. Başbakan Diyarbakır'daki mitinginde demokratik ve sivil bir Anayasa yapılması için çalışmalara başlayacağına dair somut güvence vermeli. Bu zor bir şey değil. Ancak bu yönde güçlü bir çıkışına şahit olmadık."

REFERANDUMDA 'EVET' TERCİHİ

Demirtaş ile konuşan Taraf muhabiri Melih Altınok ayrıca Diyarbakır sokaklarının nabzını tuttu.. Boykota ilişkin tek bir pankart yok ancak vatandaşlar parti kararına saygılı.. Ancak kentte boykot kararının yumuşayacağına dair hava hakim. 'Evet' denilmesine karşı çıkılmadığını yazan Altınok, Kürtler'in tercihinin referandumda 'evet' olduğunu biliyor.