BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
HABER /  POLİTİKA

'Erdoğan'ın benzetilebileceği isimleri sıraladı

Rıdvan Dilmen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik 'Deniz Gezmiş' benzetmesinin kabul etmediklerini söyleyen AK Partili Selçuk Özdağ, Erdoğan'ın benzetilebileceği isimleri sıraladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Rıdvan Dilmen tarafından Deniz Gezmiş'e benzetilmesiyle başlayan tartışma devam ediyor. Bir önceki açıklamasında Deniz Gezmiş'e 'terörist' diyen AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, bu sefer Erdoğan'ın benzetebileceği isimleri açıkladı.

Özdağ, Rıdvan Dilmen'in Erdoğan'ı 'Parkasız Deniz Gezmiş' demesiyle başlayan tartışmaya, Gezmiş'in 'terörist olduğu', 'çeşitli yerleri bombaladığı', 'ODTÜ'deki öğrencilerin okuma haklarını elinden aldığı' iddiasıyla katıldı. Özdağ, konu hakkında yaptığı son açıklamada ise Erdoğan'ın benzetebileceği isimleri saydı: Malkoçoğlu, Battal Gazi, Yıldırım Beyazıt. 

'ERDOĞAN, BİR FENOMEN…': T24'ten Hülya Karabağlı'ya konuşan Özdağ'ın değerlendirmeleri şöyle:

"Sayın Erdoğan’ı benzetecek adam mı bulamamış? O adamlar belli, Malkoçoğlu’na benzetsin, Hüseyin Gazi'ye, Battal Gazi’ye, Yıldırım Beyazıt’a benzetsin. Erdoğan, Türk siyasi hayatında bir fenomen, aynı zamanda karizmatik liderlerin sonuncusu bence. Erdoğan, rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ten sonraki Türk siyasi hayatındaki en başarılı adam. 12 seçim kazanmış, hem ibadet etmiş hem şeytan taşlamış. Bu partiye her seçimde millet teveccüh etmiş buraya getirmiş."

ÖKKEŞ ŞENDİLLER İLE DENİZ GEZMİŞ KARŞILAŞTIRMASI : 1978 yılında Kahramanmaraş'ta Alevilere yönelik katliamı örnek gösterip 100'den fazla insanın öldürüldüğü davanın sanığı olarak yargılanmış olan Ökkeş Şendiller ile Deniz Gezmiş'i karşılaştıran Özdağ, şunları söyledi:

"Aynı çevrelerin gözünde Ökkeş Şendiller bir katil, suçlu. Öbür taraftan Deniz Gezmiş ve arkadaşları ihtilal mahkemelerinde yargılandılar idam aldılar, asıldılar bu çevrelere göre Deniz Gezmiş kahraman. Burada yargıya karşı çifte standart doğru değildir. Benim karşı ideolojide olan kişi beraat etse de suçludur bu doğru değildir. Hukuka, yargıya inanmalıyız. O dönemin yargı mahkemeleri de tartışılır."

Özdağ, Şendiller'in beraat ettiğini de vurguladı.

'DENİZ GEZMİŞ VE ARKADAŞLARINA ÇOK AĞIR CEZALAR VERİLDİ': Özdağ, şöyle devam etti: "Deniz Gezmiş ve arkadaşları bugün banka soygunu, okullarda eğitim ve öğretim özgürlüğünü tahdit etme gibi suçları işleselerdi alacakları ceza 10-15 yıl olurdu. O günkü konjonktürde bunlara çok ağır cezalar verildi.

'KABUL ETMİYORUZ' : Burada mesele Deniz Gezmiş değil, Tayyip Erdoğan. Biz, Erdoğan’ın Deniz Gezmiş benzetmesini kabul etmiyoruz. Bazı çevrelere göre Deniz Gezmiş kahramandır, bunun değerlendirmesini kamuoyu yapacak. Benim gözümde o günkü ortamda suçluydular. Türkiye Halk Kurtuluş Ordusu’nun elemanıydılar. Bu örgütü illegal kurdular. Bu örgütler, Türkiye’ye çok ciddi zarar verdiler. Bu örgütler içerisinde insanlar emperyalizme karşı çıktılar ama başka bir emperyalizme de esir oldular."