BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,03
ALTIN 2.306,17
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın Aydın Doğandan ricası

Başbakan Yozgat'ta miting meydanında kendisi anlattı. Doğan'dan tek bir istekte bulunmuş. Bu istek de ailesi ile ilgili.

Abone ol

Yozgat'ta büyük bir kalabalık tarafından karşılanan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kar altında konuştu. Mitinge geç kaldığı için özür dileyen Erdoğan, Aydın Doğan'a yüklendi. Aydın Doğan'dan tek bir şey istediğini söyleyen Erdoğan, "Belden aşağı vurma dedim" diye konuştu.

Aydın Doğan'ın yabancı bir gazeteye yaptığı açıklamaları hatırlatan Erdoğan, ''Sayın Doğan, önce kendine gel... Bu Başbakan öyle küçük düşünen bir başbakan değil. Bu Başbakan Türkiye'nin şanına yakışan, Türkiye'nin büyük düşünmesini kendisi için ideal addeden bir başbakan."

EL PENÇE DİVAN DURAN...

"Farklı alışmıştınız, alışkanlıklarınız bozuldu diye rahatsız oluyorsunuz. Çünkü sizler karşınızda el pençe divan duran başbakanlara alışmıştınız. Çünkü sizler İkitelli'den Babıali'den iktidarları yönetmeye alışmıştınız. Çünkü şimdi sizler devletin bir biriminin, Maliye Bakanlığının size yönelik yapmış olduğu rutin bir incelemeden eğer sizin her şeyiniz sağlamsa niçin rahatsız oluyorsunuz. Bundan kısa bir süre önce aynı yanlışı yine yaptınız ve mahkemeye dahi gitmediniz, uzlaşmaya gittiniz. Bu uzlaşmada da 200 trilyonu aşkın ceza ödediniz. Neden?''

BELDEN AŞAĞI VURMA DEDİM...

Erdoğan, şöyle devam etti:

''Benim Sayın Aydın Doğan'a bir sözüm oldu. Dedim ki 'Bak, belden aşağı vurmayın. Çocuklarımızı, ailelerimizi, mahremimizi yalan yanlış haberlerle gelip de gazetelerinize basmayın'. Ben teşkilatıma bir sivil inisiyatif olarak şunu söyledim, 'şu gazete' demedim; 'yalan yanlış haber yapan gazeteleri boykot edin almayın' dedim. Niye? Çünkü habercilik doğru olmayı gerektirir."



MUHALEFETE TÜRKÜ...


Muhalefete de meşhur Yozgat türküsü ile gönderme yapan Erdoğan,
''Ne diyor Yozgat sürmelisi? Dersini almış da ediyor ezber... Bunlar son 3 seçimde derslerini aldılar ama bir türlü ezberleyemediler. 3 Kasım'da derslerini aldılar ama ezber edemediler, 22 Temmuz'da aldılar ezber edemediler. Milletin verdiği dersten sürekli bütünlemeye kaldılar, ikmale kaldılar. 29 Mart'ta bir kez daha bunlara derslerini vereceksiniz. 29 Mart'ta bir kez daha bunları sandığa kilitleyeceksiniz. Hani Alaaddin'in lambası vardır. Lambanın içinden cin çıkar ya bunlar da sandık cini olmuşlar. "

YANDAŞ MEDYA ŞOVU

"Yaptıkları iş bu Kaf Dağı'nın ardındaki sahte cenneti vaat ediyorlar. Her sabah yandaş gazetelerini açıp boy boy fotoğraflarını görüyorlar. Kendilerini dev aynasında görüyorlar. Onlara buradan Yozgat'tan sesleniyorum, medyadan kılavuz olmaz, kılavuzu karga olanın... Medyaya aldanma.

Seçime kadar, 29 Mart'a kadar manşeti medya yazar ama 29 Martta son manşeti benim Bozok yaylamın evlatları yazacak. En son manşeti bu millet atacak, Yozgat atacak. Medyaya değil meydana bak meydana. Milletin aynasına bak. Millet ne diyor? Milletin aynasına bak.''

BAYKAL BURAYA GELDİ Mİ?

Vatandaşlara CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın bu kente gelip gelmediğini soran Erdoğan, ''Buranın yolunu hiç biliyor mu? Peki burası Türkiye Cumhuriyeti'nin vatan toprakları değil mi? Bu nasıl siyaset yapıyor? İşte bunların siyaseti belli, Ankara siyaseti... Gel Sayın Baykal, buradan Yozgat meydanından Türkiye'ye bak da göreyim seni'' diye konuştu.