BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ın asıl derdi Köşk değil!

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır, Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecini değerlendirdi.

Abone ol

TÜRKİYE'de ve yurtdışında yaşayan yaklaşık 55 milyon seçmen ilk kez Cumhurbaşkanı'nı seçmek için Ağustos ayında sandığa gidecek.

Gözler Başbakan Erdoğan ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de. Kimin Köşk'e çıkacağı kimin ise AK Parti'nin başına geçip Başbakanlık koltuğuna oturacağı merak konusu.

KONDA Araştırma Şirketi Genel Müdürü Bekir Ağırdır'a göre ise asıl mesele Cumhurbaşkanlığı seçimi değil, 2015'te yapılacak genel seçimler.

NTV canlı yayınında seçim öncesi ve sonrası süreçleri değerlendiren Ağırdır'a göre Başbakan Erdoğan büyük bir olasılıkla Cumhurbaşkanlığı için aday olacak.

Peki ya Abdullah Gül'ün durumu?

Erdoğan'la Gül'ün anlaşması halinde AK Parti'de yeni bir yapılanma ve kadrolaşmaya gidileceğini söyleyen Ağırdır, anlaşma sağlanamaması halinde ise AK Parti'nin 2015 seçimlerinde mevcut oy oranını korumasında ciddi sıkıntı var.

Erdoğan için asıl meselenin 2015 seçimlerinde partisinin oy oranını yüzde 45 bandında tutacak bir ismi bulması olduğunu söyleyen Ağırdır'a göre, AK Parti 2015'te oy kaybına uğrarsa Köşk'e çıkan Erdoğan için işler tersine dönebilir.

İşte kamuoyu araştırmacısı Ağırdır'ın seçim sürecine ilişkin analizlerinin devamı...