BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 35,01
ALTIN 2.427,00
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın açıklaması Burdur'u üzdü

Erdoğan'ın bedelli konusunda 21 günlük temel eğitimin kaldırılacağının açıklaması Burdur'u üzdü

Abone ol

Bedelli çıkıyor çıkmasına ama 21 günlük temel eğitimin kaldırılacağının açıklanması Burdur'u ayağa kaldırdı. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, bedelli askerlik konusunda 21 günlük temel eğitimin kaldırılması durumunda Burdur ekonomisinin ciddi anlamda yara alacağını belirtti.

Keyik, bedelli askerlik konusunda temel eğitimin kaldırılması ile ilgili açıklamayı duyunca şoke olduklarını belirtti. Bedelli askerliğin gündemde olduğunu ancak temel eğitim kaldırılması konusunu bilmediklerini anlatan Keyik, ''Temel eğitim kaldırılınca ciddi anlamda ekonomimiz zarar görecek'' dedi.

Burdur'un üniversite ve asker kenti olduğunu söyleyen Keyik, esnafın bu iki sektörden geçimini sağladığını ve bu sektörlerin engellenmemesi gerektiğini bildirdi.

"ASKERLERLE BİRLİKTE AİLELERİ DE GELİYOR"

Henüz konunun netlik kazanmadığını ancak bu şekilde olmasını temenni etmediklerini belirten Keyik, şunları söyledi:

''Dönemsel olarak 3 bin ile 5 bin dönem arasında asker geliyor. Yılda 4 defa gerçekleşiyordu. Sayı olarak askerleri sınırlandırmamız doğru değil çünkü bazılarının eşleri de 21 gün boyunca burada askerlik yapıyor. Yakınları geliyor. Otelde kalıyor, yemek yiyor, hediyelik eşya alıyor.''

Ekonomik açıdan ellerinde net bir bilgi olmadığını söyleyen Keyik, askerlerin ne kadar girdi sağladığı konusunda bir araştırmanın olmadığını kaydetti.

Ayrıca Keyik, Burdur'a askerlik yapmak için gelenlerin Burdur'un tanıtımına da katkı sağladıklarını belirtti.

"ESNAFIMIZ ZORA GİRECEK"

Burdur Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Birlik Başkanı Recep Kalkan da açıklamasında, böyle bir kararın alınmasından dolayı üzgün olduklarını kaydetti. 21 günlük temel eğitimde hizmet sektörünün, kafelerin, otellerin, pansiyonların, lokantaların faydalandığını anlatan Kalkan, ''Eğer temel eğitim kalkarsa ekonomik açıdan da esnafımız zarar görecektir, Burdur'un bir kaybı olacaktır'' diye konuştu.

21 günlük askerliğin Burdur ekonomisine önemli katkıları olduğunu belirten Kalkan, askerlerin alışveriş çarkını döndürdüğünü ifade etti. Ancak sivil toplum örgütleriyle bir araya gelerek değerlendirme yapacaklarını söyleyen Kalkan, temel eğitimin kaldırılmaması için girişimlerde bulunacaklarını anlattı.