BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,16
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Erdoğan'ın 2019 planı yeni istifalar yolda

Abdülkadir Selvi bugünkü yazısında AK Parti'de belediye başkanlarının istifa sürecini yazdı. Selvi'ye göre yen istifalar yolda.

Abone ol

AK Parti'de yenilenme ve değişim adına istifalar birbirini izliyor. Melih Gökçek'in hafta sonu istifasıyla birlikte gözler Balıkesir'e çevrildi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ne yapacak?

AK Parti kulislerini takip eden Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşe yazısında Uğur'un bugün saat 17.00'de istifasını vereceğini iddia etti.

AK Parti'deki istifaları değerlendiren Selvi, gelinen son durumu ve Erdoğan'ın 2019 hesabını yazdı.

YENİ İSTİFALAR BEKLENİYOR
"(...)Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifa eden belediye başkanlarıyla ilgili olarak teşkilata, “Bu arkadaşlarla ilgili kimse olumsuz olarak konuşmasın, kırıcı laflar etmesin” diye bir uyarısı oldu.

Böylece AK Parti’de istifa dönemi kapandı mı? Büyükşehirler için o sürecin tamamlandığı, başta İstanbul’dan bazı ilçeler olmak üzere Anadolu’dan istifaların olacağı söyleniyor.

Türk siyasetinde ilk kez böyle bir olay yaşanıyor? Erdoğan neden bu yolu tercih etti?

Melih Gökçek’in, “Liderim Recep Tayyip Erdoğan’ın emrine uyarak belediye başkanlığını bırakıyorum” diye açıklama yapmasından 25 dakika sonra Erdoğan, Konya’da meydandakilere, “2019 seçimlerini almaya var mısınız?” diye soruyordu.

İşin püf noktası da burası.

1- Erdoğan 2019 seçimlerini kazanmak için operasyon yapıyor.

2- 2019 seçimlerinde ilk kez 50 artı 1’le seçim kazanılacağı için, adımlarını ona göre atıyor.

Erdoğan şimdi evin içini düzenliyor. AK Parti’yi 2019 seçimlerine hazırlıyor. AK Parti’deki değişimi gerçekleştirdikten sonra söylem ve politikalardaki değişime yönelecek."