BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.416,95
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın 15 Temmuz'la ilgili dikkat çektiği detay!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ''ülkemize saldıranlar ilk mabetlerimizi hedef alıyorlar, ezanlarımızı susturamayacaklar. Buna kimsenin gücü yetmeyecek'' dedi.

Abone ol

Sultan 2. Abdülhamit tarafından 1885'te mimar Nikolaidis Jelpuylo'ya yaptırılan Yıldız Hamidiye Camisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla açıldı.

Erdoğan burada bir konuşma gerçekleştirdi. İşte o konuşmadan satır başları:

İSTANBUL İÇİN MÜSTESNA BİR ESER

Camimizin yapımında emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Camilerimiz ve mescidlerimiz buralarda okunan ezanlar, namazlar, irad edilen vaazlar, hıfz edilen Kuran-ı Kerim'ler sebebiyle İslam'ın alameti farikasıdır. Bu cami İstanbul için müstesna bir eserdir.

ÜLKEMİZE SALDIRANLAR İLK MABEDLERİMİZE SALDIRIYOR

"Ecdadımız, Haçlı Seferleri'nden beri devam eden mücadelenin kahraman neferleri olma şerefine nail olmuşlardır. Bugün de ülkemize ve milletimize saldıranlar, öncelikle dikkat edin, mabetlerimizi hedef alıyorlar. İstanbul'da 15 Temmuz gecesi sela okunan pek çok cami darbeciler tarafından kurşunlandı. İzmir'de müezzinimiz tartaklandı.

BUNA KİMSENİN GÜCÜ YETMEYECEK

Ezanları susturmadan ülkemizi işgal edemeyeceklerini bilenler özellikle bu mekanları hedef alıyorlar. Ezanlarımızı susturamayacaklar. Buna kimsenin gücü yetmeyecek.Mücadelemizi canımız pahasına sürdürmeye kararlıyız.

EN KISA SÜREDE TAMAMLANACAK

İslam'ın eserleri hoyratça alçakça kasıtlı olarak yok ediliyor. Suriye'de de Irak'ta da bu böyle. Biz böyle bir felaketi yaşamayacağız. İnşallah Yıldız Sarayı'mızı yeniden inşaa ediyoruz. Çamlıca sırtlarındaki camimiz gibi yeni abide eserler de inşaa ediyoruz. O camimiz Cumhuriyet tarihinin bir numarası olacak. 1, 1-5 yıl içinde tamamlayacağız. Bizim milletimizin mayası sağlamdır, özür sağlamdır. Böyle olduğu için de eksiklerimizi kısa sürede tamamlayacağız.