BIST 9.089
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ın 14 yıllık hayali bugün gerçek oluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 yıllık hayalim dediği şehir hastanelerin ilki bugün Yozgat'ta açılıyor.

Abone ol

YOZGAT'ta yapımı tamamlanan, Türkiye'nin ilk şehir hastanesinde, hasta kabulüne başlıyor. Yozgat Devlet Hastanesinde yatan bütün hastalar, ambulanslarla, Sağlık Bakanlığı'nın şehir hastaneleri projelerinden ilki olan kuruma nakledildi. Mevcut doktorlarla birlikte geçici görevle atanan 17 doktor ve 51 hemşire de yarın hastanede çalışacak. Ayrıca yeni hastane için mecburi hizmetten ataması yapılan 35 doktorun, kısa sürede göreve başlayacağı öğrenildi.

PROJE 16 AYDA TAMAMLANDI

Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, yaptığı açıklamada, 475 yataklı şehir hastanesinin 16 ayda tamamlandığını belirtti. Hastanenin sadece Yozgat'a değil bölgeye de sağlık hizmeti sunacağını vurgulayan Yurtnaç, şehir hastanesinin sağlık hizmetlerinde kaliteyi artıracağına işaret etti.

Emeği geçenlere teşekkür eden Yurtnaç, "Yarından itibaren hastanemiz, hasta kabulüne başlıyor. İlave doktorlarımız tayin edildi. Doktor sayısı itibarıyla da desteklendi. Geçici görevle gelen doktorlarımız da var" dedi.

"HASTANE ADETA OTEL GİBİ"

Hastaneye nakledilenlerden Ömer Yozgat da "Hastane gerçekten çok güzel, adeta otel gibi, çok modern bir hastane. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hastanenin Yozgat'a yapılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 14 YILLIK HAYALİM

Cumhurbaşkanı Erdoğan şehir hastaneleri projesi için 14 yıllık hayalim demişti. Geçtiğimiz yıl İzmir ve Kocaeli Şehir Hastaneleri Proje Finansman Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, projeyi şu cümlelerle açıklamıştı:

"2019 yılına kadar bütün hastanelerimizi hizmete almayı planlıyoruz. Biz öyle hastaneler inşa edelim ki buralarda vatandaşım hastaneye girdiği zaman hastanenin içinde, dışarıda, sedyelerin üzerinde dolaşması. Şehir hastaneleri kamu-özel sektör işbirliğinin sergilendiği projedir. Dünyada bunların uygulaması her ülkede yok. Bu istikrar ve güven projesidir. Bir ülkede istikrar ve güven varsa orada kamu ve özel ortaklık olur."