BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,90
ALTIN 2.426,33
HABER /  SEÇİM

'Erdoğan'ı zafere Kürtler taşıyacak!'

Financial Times gazetesi, hükümetin çözüm süreciyle ilgili yasa tasarısını cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce Meclis'e getirdiğine dikkat çekerek, "Ülkenin Kürt azınlığının seçimlerde oynayacağı rol sonucu etkileyebilir" diye yazdı.

Abone ol

Gazetenin Türkiye muhabiri Daniel Dombey imzalı haberde, Ankara'nın yasa tasarısını Meclis’e, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olduğunu açıklayacağı önümüzdeki haftadan sadece birkaç gün önce getirmiş olduğu vurgulandı.

Haberde, birçok yorumcunun Türkiye Kürtlerinin Mart yerel seçimlerinde yüzde 44 oy alan Erdoğan’a zafer kazandırabileceklerini ileri sürdükleri belirtildi.

Gazeteye göre, yasa tasarısının Meclis’e gelmesi, Abdullah Öcalan ile yapılan yoğun temaslar sonucunda gerçekleşti.

"TERÖRİST DENİLEN KİŞİ ŞİMDİ MUHATAP ALINIYOR"

Financial Times, HDP üyesi Meral Danış Beştaş’ın, "Kürtler ilk kez hükümet tarafından ciddiye alınıyor. Daha önce terörist denilen kişi şimdi muhatap alınıyor" şeklindeki sözlerine yer verdi.

Beştaş, Türkiye Kürtlerinin Suriye ve Irak'taki "kardeşleri"nin daha fazla özerklik yolunda attıkları adımlardan da cesaret aldıklarını kaydetti.

AK PARTİ ÇOK ÇABUK VE PRAGMATİK ADIMLAR ATIYOR

Gazete Beştaş’ın, "AK Parti çok çabuk bir şekilde pragmatik adımlar atıyor ve tabuların yıkılması konusunda diğer siyasi partilerden daha cesur" şeklindeki sözlerine yer verdi.