BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,91
ALTIN 2.427,09
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Erdoğan'ı Teyyo Pehlivan'a benzetti

MHP lideri Devlet Bahçeli, Erzurum mitinginde konuştu. Bahçeli, Erdoğan'a "Erdoğan siyasetin Teyyo'su" dedi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Milli Değerleri Koru ve Yaşat' mitinglerinin dördüncüsünde Erzurumlular tarafından coşkuyla karşılandı.

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ı 'Siyasetin Teyyo'su' olarak nitelendirdi ve 'Kuzey Kürdistan' söylemini Erzurum meydanında açıklamasını istedi.

İstasyon Meydanı'nda saat 17.00'de Devlet Bahçeli kurmaylarının arasında, alanı dolduran yaklaşık 50 bin kişinin 'Devletin başına Devlet gelecek' sloganları eşliğinde kürsüye çıktı. Bahçeli'nin yerini almasından sonra İstiklal Marşı, hep bir ağızdan söylendi. Erzurum'un ilçelerini sayan, her haneye muhabbetlerini gönderen Bahçeli, mitinge gelenlerin Beraat Kandili ve Ramazan ayını da şimdiden kutladı. Devlet Bahçeli, sözlerine şöyle başladı:

"Özü doğru sözü doğru, eli ve sofrası açık, mazlumun yanında zalimin karşısında olan yiğit Dadaşlara kavuşmaktan heyecan duyuyorum. Kurtuluş dönemi verdikleri mücadele ile Türkiye'ye örnek olan, 94 yıl önce ev sahipliği yaptıkları kongreyle Türk milletinin tarihe damga vuran Erzurumlular kucaklaşmamıza vesile olan Allah'a hamd ediyorum. Bar tutan, at binen, cirit atan geçmişinden kopmayan özünden ayrılmayan, adetlerinden sapmayan, sözünden caymayan milli ve manevi değerlerinden taviz vermeyen Erzurumlu kardeşlerimizi selamlıyorum."

EZAN, BAYRAK, VATAN ÜÇGENİ

Bursa, İzmir, Adana'da yaptığı mitingleri anlatan Bahçeli, birliktelikle ilgili sorulara verilecek yanıtlarla Ak Parti'nin titremesini ve Başbakan'ın da 'kaçacak kovuk aramasını' öğütledi.

"Birlikteliğimizi bozmaya çalışanları bağışlayacak mısınız? Birlikteliğimizi çekemeyen haramzadeleri unutacak mısınız? Türk milletinin birlikte yaşama ülküsünü bozmaya çalışanlara prim verecek misiniz?" diye sorup meydandan 'hayır' yanıtı alan Bahçeli, Türk büyüklerinin isimlerini saydı ve alkışlattı. En fazla Mustafa Kemal Atatürk ve Alparslan Türkeş alkışlandı. "Türk milletinin birliği Palandöken dağları gibi heybetli, Allahukeber dağı gibi kalıcı, Pasinler ovası gibi engindir" diyen Devlet Bahçeli, birilerinin de ortaya çıkıp 'İmralı Canisi' teröristle iş birliği yaparak ülkenin birliğini parçalamaya çalıştığını söyledi.

Devlet Bahçeli, Türk milletinin 'tek yürek, tek millet' olarak başbakanın saymakla varamadığı 36 etnik yapıya kapalı ve yabancı olduğuna işaret ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ezanlar susmayacak, bu bayrak düşmeyecek, bu vatan parçalanamayacak. Türk milletinin birliği çöpe atılacak kadar ucuz basit değildir. Dadaşlar bunun teminatıdır. Birliğimizi boğazlamayı aklından geçiren, vicdanı hurdalığa dönmüşler önce cesaretleri varsa Erzurum’un surlarından geçsinler. İşte meydan. Birlik kudret burada Erzurum'dadır. Yeni bir destan yazmak için Dadaşlar hazır ve inançlıdır."

"TÜRKİYE AKP'YE MAHKUM MUDUR?"

"Türkiye çaresiz midir? Türkiye AKP'ye mahkum mudur? Türk milleti Başbakana muhtaç mıdır?" sorularını sorup yine miting alanındakilerden 'Hayır' yanıtı alan Devlet Bahçeli, Ak Partiye oy veren Erzurumluları anladığını belirterek şöyle dedi:

"Sorunların çözülmesi için AKP'ye 10 yıl destek veren Erzurumlu kardeşlerim olan bitenleri nereye kadar sineye çekecekler. Birliğin budanmasına ne kadar sabır gösterecekler. Erdoğan'ın etrafında olanların darphane gibi para basarken, garibanların bir lokma ekmeğe talip. Başbakanın yandaşlarının bir elinin yağda bir eli balda. Halkın şikayetleri arşa vardı. Vatandaşlar AKP'nin tek yönlü ve bir daha dönüşü olmayan biletini kesti. AKP'ye Erzurum'da vurulacak tokat Ankara'dan işitilmeli, Washington'a, Brüksel'e ulaşmalı, Erbil ve Kandil'de taş üstünde taş bırakmamalı."

ALLAH SİZDEN RAZI OLSUN!

Miting alanından 'Alparslan Türkeş'in askerleriyiz', 'Vur de vuralım, öl de ölelim' sloganları yükselirken Bahçeli, "Başbakanı ensesinden tutup sallamaya söz veriyorum musunuz?" diye sordu ve 'veriyoruz' yanıtı alınca da "Allah sizden razı olsun" dedi.

Erzurum Kongresi'nden söz ederek, Erzurum'da 23 Temmuz 1919'da yeni bir Türk devleti doğduğunu vurgulayan Bahçeli, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünün yeniden sağlanacağını bildirdi. Yarın aynı meydanda Başbakan Tayyip Erdoğan'ın miting yapacağını anımsatan Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Senin taklitçilikte üzerine yok. Siyasi dolandırıcılıkta rakibin yok. Elbette gel Erzurum'a. Meydanlar herkese açıktır. Ancak buradan dürüst konuşmalı, açık olmalısın. Bir kez de olsa ahlaklı haraket etmelisin. Hiç bir yerde bahsetmediğin şu Kuzey Kürdistan'ı gel de Dadaşların huzurunda bir açıkla da görelim. Sayın Erdoğan bu Kürdistan neresidir? Kuzeyi, güneyi, batısı, doğusu nereye uzanıyor? Erzurum sözde Kuzey Kürsitan'a dahil midir? Gel de bu meydanda Dadaşlara söyle bakalım."

Başbakan Erdoğan'ın Gezi Parkı eylemcilerine ayırım yapmadan hukuku hatırlattığını, sıra bölücülere gelince 'yan çizdiğini' savunan Devlet Bahçeli, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Nevruz günü Diyarbakır'da tek bayrağı dert etmeyen Başbakan'ın şimdilerde herkesi bayrak asmaya çalışması son çırpınışlarıdır. Sayın başbakan sen Türk milletiyle, milliyetçilikle ve son vatanımızla çoktan yollarını ayırdın. Tavsiyem odur ki, utanman kaldıysa önce pişmanlık göstermeli, af dilemeli özür dilemeli sonra da saygınlığıyla oynadığın bayrağı ağzına almalısın. 'Sana geçmiş olsun' siyasetin Teyyo pehlivanı. Erzurum'un Teyyo pehlivanı Ankara'da. Merak ediyorum, yarın Dadaşların yüzüne nasıl bakacaksın? Hangi yalanları palavraları söyleyeceksin."

Devlet Bahçeli, alandakilere üç kez 'Ne mutlu Türk'üm diyene' dedirttikten sonra mitingi tamamladı.

TEYYO PEHLİVAN KİMDİR?

Devlet Bahçeli'nin mitingdeki konuşmasında Başbakan Erdoğan'ı benzettiği Teyyo Pehlivan lakaplı Tayyip İde, 1913 yılında Erzurum'un Pasinler (Hasankale) ilçesinde dünyaya geldi. Okuma-yazma bilmediği halde radyoyu dinleyerek, gazetelerdeki fotoğraflara bakarak dünyayı yakından izleyen ve anlattığı sevimli yalanlarla tanınan, 'Teyyo Pehlivan' 28 Aralık 1999'te ömrünün büyük bir bölümünü geçirdiği Pasinler'de yaşama veda etti.

Palavracılığı ve hazır cevaplılığıyla ünlü olan Pehlivan'ın hayal dünyası oldukça geniş ve renkliydi. Karakucak güreşlerinde giydiği kispetiyle düğün konvoylarının önünü çıkarak peşrev yapan ve özel bahşiş alan Teyyo Pehlivan, fıkralarında Atatürk, İsmet İnönü, Hülya Avşar, Sophia Loren, Demi Moore, Micheal Jackson, Rıdvan Dilmen gibi ünlülere yer verdi. Sağlığında Teyyo Pehlivan'la görüşen Tarihçi Şenol Kantarcı, Erzurumlu Nasrettin Hoca'nın 100'e yakın fıkrasını derledi.

İşte fıkralarından bazıları:

TÜRKAN ŞORAY BANA AŞIK

Türkan Şoray Erzurum’a film çevirmeğe gelmiş. O zaman benim de delikanlı çağım. Tutuldi kadın… Sabah akşam birlihteyih, 'Teyyo diyir başka bir şey demir. Birgün Türkan golumda bizim eve dogri gidirih. Esnaf işini bırakmış bizi gollir. Ele süzirler, sanki heç garı görmemişler.

AT İLE AMERİKA

'Elizabet o gün Amerika’dan beni aradı. Bir at bul yanima gel dedi. Garıdaki güzelliği bir görsez anam avradım olsun yayan gidersiniz.'

KARTALI YAKALADIM

Bir gün uçakla Ankara’ya gidirem. Elimi de camdan çıkarmışam, bir baktım bir gartal, hemen elimi uzattım, yakaladım aldım gartalı içeri. Ola bi baktım, hostesler nasıl cıvılir, nasıl cıvılir. Neyse bende gorkutmiyim zavallı gızları dedim ve bıraktım gartali, uçtu gitti.