BIST 9.088
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,64
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Erdoğan'ı terörist başı yaptılar

Henüz vizyona girmeyen İngiliz-ABD ortak yapımı sinema filminde, azılı bir teröristin soyadını Erdoğan koydular.

Abone ol

İngiliz-ABD ortak yapımı sinema filminde Türkiye'ye ağır gönderme. Erdoğan ismi 2013 yapımı bir sinema filminde terörist başı olarak gösterildi. 

Orjinal adı “Closed Circuit” olan Kapalı Devre filminde, Londra'da meydana gelen patlamadan sonra sağ ele geçirilen Tarık Erdoğan adlı terörist ile hükümet arasındaki hukuki mücadele anlatılıyor.

Çok konuşulacak filmi ilk duyuran ise Hürriyet gazetesi Ayşe Aral oldu. Bugünkü köşesinde izlediği filmi anlatan Aral, teröristin soyadının Erdoğan konulmasına ateş püskürdü. İsmi görür görmez yüksek sesle "has s...." dediğini belirten yazar, neden kızdığını ise böyle anlatıyor:

Filmin özeti

Bir sabah Londra'da meydana gelen patlama sonrasında sadece bir terörist sağ kalmayı başarır. Terörist Tarık Erdogan patlamanın hemen ardından yakalanır ve hapse atılır. Kendisine en ağır cezanın verilebilmesi için araştırmalar ve hazırlıklar başlamıştır. Teröristi yargılamak için, hükümetin elinde gizli bir kanıt vardır. Ancak bundan ne Tarık Erdogan ne de avukatları haberdardır.

ADINI FRANK CAMERON KOYSAM

"Kızmamın da AKP’li olmamla ya da olmamamla yakından uzaktan alakası yok, ufku biraz geniş olan bunu çok net anlayacaktır.
Ulen kalkıp bir film çekiyorsun, elin vatanından birini terörist yapıyorsun, teröristin soyadını da o milletin başbakanının soyadıyla aynı koyuyorsun.
Ben şimdi bir film yapsam ülkemde bir İngiliz terörist kurgulasam adamın adini Frank Cameron koysam, Amerikalı bir terörist kurgulasam adamın adını Henry Obama koysam yemez mi, koyamam mı?

BİZİM ÜLKEDE NAH VİZYONA GİRER

Ne bu şimdi, niye koydun teröristine Erdoğan soyadını, ha bu ne, bir gönderme mi? Ya da sen bir tek bizim başbakanı tanıyorsun da Türkiye’deki herkesin soyadını Erdoğan mı sanıyorsun, a be salak yapımcı, senarist, artık kim buluyorsa bu isimleri milyon dolarlık ekibinizden.
Biz değer veririz böyle şeylere, dikkat ederiz yani öyle. En azından ben ettim, dün gece bolca yediniz küfürü.
Gerçi sizler pek kıymet vermezsiniz bu işlere, siz değil misiniz bayraklarınızı don yapıp giyen, paralarınızı tuvalet kâğıdı yapıp popolarınızdaki mokları onlarla temizleyen.
Hadi len, hadi alın filminizi de gidin.
Bu film de bizim ülkede nah vizyona girer."