BIST 8.981
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,09
HABER /  GÜNCEL

Hainler timi yargıda! Zekeriya Kuzu'nun son haline bakın!

15 Temmuz darbe girişimi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik suikast girişiminde bulunan darbeci askerlerin yargılanma süreci başldı. Paşa lakaplı Zekeriya Kuzu yakalandıktan sonra ilk kez görüntülendi.

Abone ol

15 Temmuz darbe girişimi gecesi Marmaris'te kaldığı otelde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve ailesine suikast düzenlemek isteyen FETÖ'cü hainler bugün hakim karşısında. İki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davada, 44 tutuklu sanık bulunuyor.

Davanın ilk duruşması 4 gün sürecek ve daha sonra ara verilecek.  Mahkeme Başkanı Baştoğ: "15 Mart'a kadar duruşmayı devam ettireceğiz. İkinci celseyi 24-28 Nisan arasında yapmayı planlıyoruz. Daha sonra 5-9 Haziran arasında ikinci duruşma yapılacak" bilgisini verdi.

FLAŞAVUKATLAR DAVADAN ÇEKİLDİ

Duruşma sanıkların kimlik tespiti ile başladı. Sanıklar sabit ikametgahlarının bulunmadığını ve gelirlerinin olmadığını söyledi. Kimlik tespitinin yapılmasının ardından darbeci hainlerin avukatları çekildi. Davadan çekilen bazı sanık avukatlarının yerine yenilerinin tayin edileceği öğrenildi.

ZEKERİYA KUZU'NUN SON HALİ
Marmaris'te günler süren kovalamaca sonunda yakalanan hainler timi, o günden sonra ilk kez duruşmaya getirilirken görüntülendi. Suikast timinde en dikkat çeken FETÖ'nün Paşa lakaplı komutanı Zekeriya Kuzu oldu.

'Paşa' lakaplı astsubay Zekeriya Kuzu ormanda yakalandığında bir deri bir kemik halmıştı. İçerde beslenmiş olan Zekeriya Kuzu takım elbiseli ve kilo almış haliyle dikkat çekti.

"Suikast timi"nin yargılanmaya başlandığı Muğla'da, polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Sanıkların gruplar halinde getirilişi sırasında havadan da bir polis helikopteri takipte bulundu.

Marmaris'te darbe girişiminden sonra günler süren kovalamacada suikast timi ormanda kıstırılmış ve özel operasyonla yakalanmıştı. Hainler timi o olaydan sonra ilk kez görüntüleniyor.

KİMDEN EMİR ALDIĞINI SÖYLEDİ

FETÖ darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin davanın iki numaralı sanığı Gökhan Şahin Sönmezateş, duruşmada verdiği ifadede görevi kendisine Semih Terzi'nin verdiğini söyledi.

TSK'nın emir komutası içerisinde ihtilal yapıldığını düşünerek hareket ettiğini iddia eden Sönmezateş, darbeden önce Ankara'daki bir villada FETÖ'nün imamlarının yaptığı toplantıda kendisinin bulunmadığını da öne sürdü. Sönmezateş, söz konusu villanın nerede olduğunu dahi bilmediğini savundu. 

Görevden ilk olarak 11 Temmuz'da, açık görevden ise 13 Temmuz'da haberinin olduğunu anlatan Sönmezateş, "Görevi bana Semih Terzi verdi. Uçuş ekibine operasyonla ilgili bilgi vermedim. 'TSK yönetime el koydu' dediğimde uçuş ekibi helikopterlerin başındaydı. Görevin Genelkurmay Başkanlığından geldiğini söyledim. Ekibe sadece koordinatları verdim. Ekipteki herkes görevi kendi komutanlarından alıp gelmişti. Ben de dahil o resmi kafamızda çıkartabilseydik göreve gitmezdik." diye konuştu.

İDAM İSTERİZ SLOGANLARI

Sanıkların getirilişi sırasında salon etrafında toplanan çok sayıda vatandaş sanıkları protesto etti. "Game over (oyun bitti) Fetö" ve "İdam isteriz" yazılı pankartlar açan vatandaşlar, darbeci askerler içeri alınırken "İdam isteriz", "Fetö gelecek hesap verecek" diye slogan attı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın duruşmasına tutuklu 44 sanığın yanı sıra taraf avukatları ve sanıkların yakınları katılıyor. Çok sayıda basın mensubunun da takip ettiği duruşmada, mahkeme başkanı tarafından sanık ve avukatların yerlerini almalarından sonra kimlik tespitine başlanacağı belirtildi. 

İDDİANAMEDE NELER VAR?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in "bir numaralı" sanık olarak yer aldığı iddianamede, 3'ü firari 44'ü tutuklu 47 sanığın "Cumhurbaşkanına suikast", "anayasayı ihlal", "yasama organına karşı suç", "hükümete karşı suç", "silahlı terör örgütü yöneticisi olma", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme", "yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürmeye teşebbüs etme", "kasten öldürmeye teşebbüs", "zincirleme şekilde cebir ve tehdit kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama", "zincirleme şekilde silahla tehdit", "Cumhurbaşkanına hakaret", "zincirleme şekilde kamu görevlisine görevi nedeniyle hakaret", "kamu malına zarar verme", "mala zarar verme", "nitelikli olarak konut dokunulmazlığının ihlali" ve "nitelikli yağma" suçlarından cezalandırılmaları isteniyor. Saldırıyı gerçekleştiren FETÖ'nün "suikast timi"ndeki biri firari 37 asker için en az 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet talep ediliyor.

Erdoğan'ın avukatı açıkladı bu davanın emsali yok

Erdoğan'a suikast yapacaklardı bu halde hakim karşısına çıktılar