BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'ı İsveç'te mest eden slogan

İsveç'te temaslarını sürdüren Başbakan Recep Tayip Erdoğan, bir grup vatandaşın "Dik dur eğilme" sloganları ile karşılaştı.

Abone ol

Bir grup vatandaş Başbakan Erdoğan'ı selamlamak için dışarıda bekledi ancak başbakana yaklaştırılmayınca uzaktan seslerini duyurmaya çalıştılar.

ERDOĞAN 'SAĞOL' DEDİ

Müslim Ayrancı adındaki bir vatandaş "dik dur eğilme Başbakanım İsveç'e hoş geldiniz" diye bağırınca sesini duyurabildi. Başbakan Erdoğan da bu çağrıya sessiz kalmayarak "sağol" diye karşılık verdi. 

GÜÇLÜ LİDERİN GÜÇLÜ DÜŞMANLARI OLUR

Müslim Ayrancı DHA'ya yaptığı açıklamada "Ben Konya Kulu'luyum ama İsveç'te doğdum büyüdüm. Başbakanımıza dik dur eğilme diye bağırdım o da memnun oldu "sağol" dedi. Şehirdeki protestolar konusunda her insanın görüşüne de saygı duymak gerekir. Tabi güçlü bir liderin güçlü düşmanları da olur. Başbakanımız bildiği yoldan şaşmadıkça bu kervanı kimse durduramaz" dedi.

Vatandaşlarımız Başbakan Erdoğan'ı uzaktan görmekten bile memnunluk duyduklarını söylediler.

İsveç makamları Başbakanlık önünde anons çekmek isteyen Türk gazetecilere de güvenlik nedeniyle izin vermek istemedi. Uzun ısrarlar sonucu, muhabirler karşı kaldırımdan anonslarını yapabildi.

Mart ayında İsveç'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül için alınan güvenlik önlemlerine nazaran Erdoğan için daha az önlem alınmış olduğu dikkatlerden kaçmadı. İsveç görevlileri bunun ziyaretin kısa olmasından kaynaklandı bilgisini verdi.