BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,06
ALTIN 2.326,32
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'ı ilk tebrik eden bakın kim oldu

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu,12. Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ı ilk tebrik eden isim oldu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, yüzde 40’a yakın oy aldıklarını ve bunun çok önemli olduğunu belirterek, “Bu yolda galip sayılır mağlup diye bir söz vardır. Sayın Başbakan’ı tebrik eder başarılar dilerim” dedi.

Cumhurbaşkanı Adayı Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu, seçim sonuçlarını saat 21.17’de kısa bir konuşmayla değerlendirdi. Seçim Ofisi’nden alkışlar arasında eşi, çocukları, gelini, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak,

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel ve TBMM Başkan Vekili MHP’li Meral Akşener’le birlikte çıkan Prof. Ekmeleddin İhsanoğlu şunları söyledi:

ÖNEMLİ BİR RAKAM

“Teşekkür ediyorum, sağ olunuz, var olunuz. Bu kampanya boyunca bizi takip ettiniz. Büyük sıkıntılara, zahmetlere katlandınız. Her şeyden önce sizlere teşekkür etmek istiyorum. Sevgili arkadaşlar, 10 Ağustos Cumhurbaşkanı seçimleri sonuçları gayri resmi olarak açıklandı. Hemen hemen sona doğru gelindi. Ve bu sonuçlar arasında yüzde 39-40 civarında oy aldığımız ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu çok önemli bir rakamdır. Çünkü, bir ay önce seçim kampanyasına başladığımızda ‘İhsanoğlu tanınmıyor, siyasetten anlamıyor’ diyenlere ithaf olunur, yüzde 40’a yakın sonuç. O bakımdan bu yolda galip sayılır mağlup diye bir söz vardır.

SAYIN BAŞBAKAN’I TEBRİK EDERİM

Ben bu seçim sürecinde bana destek veren bütün siyasi partililere ve gönüllüler ordusuna sonsuz teşekkürü ve minnettarlığımı ifade etmek istiyorum. Bu seçime katılan diğer iki adaya sonuçların hayırlı olmasını diliyorum. Demokrasimiz için bu hayırlı bir netice olsun ve Sayın Başbakan’ı tebrik eder başarılar dilerim. Sandığa gidip oy veren vatandaşlarımıza sonsuz şükran ve minnettarlığımı ifade ederim. Hepinize tekrar teşekkür ederim, sağ olunuz arkadaşlar.”

İHSANOĞLU'NA MEMLEKETİ YOZGAT'TAN BÜYÜK ŞOK HABERİ İÇİN TIKLAYIN



"TANINMIYOR DİYENLERE..."

Yüzde 39-40 civarında oy aldığımız ortaya çıkmış bulunmaktadır. Bu çok önemli bir rakamdır. 1 ay önce kampanyaya başladığımızda İhsanoğlu tanınmıyor denenlere ithaf olunur. Bu yolda galip sayılır mağlup diye bir söz vardır. Bana destek veren tüm siyasi partilere ve gönüllüler ordusuna minnetlerimi ifade etmek istiyorum. Diğer iki adaya sonuçların hayırlısı olmasını diliyorum.