BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı duraksatan olay PKK istihbaratı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Öcalan’ın PKK’ya yaptığı silah bırakma çağrısıyla ilgili “Uygulamayı görmeden inanmayız” çıkışının arka planında istihbarat raporları olduğu iddia edildi İşte o raporların içeriği...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, PKK'nın silah bırakması konusundaki çekincesini “Uygulamayı görmeden inanmayız” vurgusuyla altını çizmesinin ardında, iddialara göre, Genelkurmay’ın ve istihbarat birimlerinin güvenlik-istihbarat raporlarında yer alan tespitler olduğu iddia edildi.

Dolmabahçe Sarayı'nda Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan ve HDP İmralı heyetinin görüşmesinin ardından Öcalan'ın PKK'ya yaptığı 'silah bırakma çağrısı' ve 21 Mart Diyarbakır Nevruz kutlamalarında okunan Abdullah Öcalan'ın mektubunun ardından çözüm süreci en kritik dönemini yaşıyor

ERDOĞAN: UYGULAMAYI GÖRMEDEN İNANMAYIZ

Erdoğan son olarak, örgütün silah bırakması konusundaki çekincesini de “Uygulamayı görmeden inanmayız” diyerek yinelemişti Habertürk'te yer alan iddialara göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm süreciyle ilgili uyarılarının arka planında, Genelkurmay’ın ve istihbarat birimlerinin güvenlik raporlarında yer alan tespitler yatıyor.

Bu tespitlere göre PKK'nın silah bırakması söz konusu değil; silahlar evlere yığılıyor...

erdogan-.20150325104423.jpg

İŞTE KRİTİK RAPORDAKİ O TESPİTLER:

SİLAH DEPOLARI: İddialara göre Genelkurmay, MİT ve Jandarma İstihbarat, Güneydoğu’da özellikle bazı ilçelerde KCK eliyle silahlanma ve yığınak faaliyeti tespit etti. Midyat, Cizre, Silopi, Yüksekova ve Şemdinli’deki evlere silahlar saklandığı bilgisi var. Çoğunluğu Kalaşnikof olan bu silahlar arasında roketatar, tanksavar, hatta omuzdan atılan stinger füzelerinin olduğu bile iddia ediliyor.

HENDEKLER KAZILIYOR: Rapora göre silah yığınağı yapılan evler tek tek biliniyor. Ayrıca Cizre ve Silopi’de örgüt üyelerince kazılan 180 hendeğin ancak 18’i kapatıldı. Hendekler günlük hayatı da etkiliyor. İddiaya göre, çözüm sürecini başarısızlığa uğratmayı planlayan örgüt, ilk denemesini yaptığı 6-7 Ekim Kobani eylemlerinden yola çıkarak ayaklanma senaryoları geliştiriyor.

HEDEF ÇÖZÜM: Raporda, ihtiyaç olduğunda askere, bu tür olaylara, vatandaş zarar görmeden nasıl müdahale edileceğine ilişkin detaylar anlatılacağı belirtiliyor. Örgütün bölgede kargaşa planladığı iddialarına rağmen, çözüm sürecinde vatandaş odaklı adımlar atılmaya devam edileceği vurgulanıyor.