BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ı dinlemeyin! Evinize ablaları kabul edin!

Zaman yazarı Ali Bulaç, Erdoğan'ın dediklerinin aksine eve gelen abla ve abilerin kabul edilmesini istedi.

Abone ol

Cemaat ve hükümetin arasındaki savaşın artmasıyla, abi ve ablaların kapı kapı dolaşarak CHP ve MHP'ye oy istediği iddia ediliyor. Başbakan Erdoğan da buna vurgu yaparak mitinglerinde kapıya gelenlere "Hangi yüzle geldiniz" diye sorulmasını istiyor.

Bu görüşe Zaman si yazarı Ali Bulaç karşı çıktı. Bulaç cemaatten gelenlere de AK Parti'den gelenlere de kapının açık tutulmasını hatta eve davet edilmesini istedi. Bulaç'agöre taraflar birbirini dinlemeli, sabretmeli ve dua etmeli. İşte Bulaç'ın o yazısı...

ELİMİZDE FIRSAT VAR 

Bu tehlikeli sürece karşı hepimizin, öncelikle iz’an, vicdan, akıl ve basiret sahibi olanlarımızın yapması gereken öncelikli şey sükunetimizi korumamız, üslubumuzun ayarını düşürmekten kaçınmamız; elimizden geldiğince aramızdaki iletişimi, diyaloğu geliştirmenin yollarını aramamız olmalıdır. İnsanların birbiriyle konuşması, birbirlerinin yüzüne bakması çok önemlidir. Bunun için elimizde bir fırsat var.

KAPINIZA GELENLERİ KABUL EDİN! 

Bu sırada AK Parti ve diğer partilerin temsilcileri propagandalarını yapmak için ya da Hizmet’ten insanlar meramını anlatmak için kapınıza gelebilir. Hizmet’ten veya Parti’den kim kapımıza gelirse, onu hüsn-ü kabulle karşılayalım. Selamını güzel bir selamla alalım. Mümkünse, müsait isek içeri alalım. Onun kendini anlatmasına fırsat verelim, sonuna kadar dinleyelim. Sonra biz de kendimizi anlatmaya, meramımızı ifade etmeye çalışalım.

Eğer birbirimizi doğru anlayabilecek frekansı yakalamayı başarabilmişsek Allah’a şükredelim, varsa elimizin altında küçük bir hediye verelim. Hediye, sevgiyi artırır. Birbirimizi anlama frekansını tutturamıyorsak “kardeşlik hukuku” adına “Kur’an’dan, Kur’an mealinden birkaç ayet okuyalım; belki Riyazü’s-Salihin’den, belki Risale-i Nur’dan, belki Hayatü’s-Sahabe’den küçük bir pasaj okuyalım, birbirimize dua edelim, ülkemiz ve Müslüman âlemi için yüce Allah’tan yardım ve nusret dileyelim.

NE YÜZLE GELDİNİZ DEMEYİN!

Kimsenin oyu rehin altında değildir. Herkes dilediği, vicdanî olarak münasip ve faydalı bulduğu partiye oy verebilir, ancak parti ve oy için birbirimizi kırmayalım, kalplerimizi kin ve düşmanlıkla doldurmayalım. Sakın meydanlardan veya ekranlardan “Size gelen ablalara ne yüzle geldiniz?” diye sorun, şeklinde seslenenlere kulak vermeyelim. Tam aksine Hizmet’ten veya AK Parti’den gelen ablaları, abileri, kardeşleri, gönüllüleri, güzel karşılayalım. Hakarete hakaretle, kabalığa kabalıkla, cehalete cehaletle, hamakate hamakatle karşılık vermeyelim, aksi halde farkımız kalmaz; sınavı kaybederiz.

Bu kavgada muhakkak ki hikmetle konuşan, basiret ve feraset üzere hareket eden, öğüt veren, birleştiren, ihtilafları rahmete çeviren, üslubunun kalitesini yükselten, sinirlerine hakim olup vakarını koruyabilen, haramlara asla taviz vermeyen; hudutları-yasakları çiğneyenleri korumayan kimseler hem kazanacak hem yeni dönemin tayin edici tarafı olacaklardır.

BİRBİRİMİZE SABRI TAVSİYE EDELİM 

İnsanlar sınavdan geçtiği gibi toplumlar da sınavdan geçer. Biz de sınavdan geçiyoruz. Kaybetmemek, “ziyanda olanlar”dan olmamak için “sahih iman ve salih amel”den ayrılmayalım, birbirimize “hakkı ve sabrı tavsiye” edelim. İnşallah fecr yakındır!