BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.435,89
HABER /  MEDYA

Erdoğan'ı çeken Ara Güler 'dönek' mi? Ahmet Hakan yazdı

Ahmet Hakan bugünkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğraflarını çeken Ara Güler'e yönelik eleştirilere tepki gösterdi.

Abone ol

Ünlü fotoğrafçı Ara Güler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı fotoğraflarını çekti olay oldu.

Kariyeri başarılarla dolu Ara Güler'e sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. "Dönek" ve "yalaka" eleştirileri birbirini izledi. Cumhuriyet gazetesi haberi, "Ustayı 'Ara' ki bulasın"  başlığıyla verdi.

Ödüllü fotoğrafçıya yöneli ağır eleştirilere yanıt Hürriyet yazarı Ahmet Hakan'dan geldi. "Ara Güler müdafaası" başlıklı yazısında yazar, talebin Erdoğan'dan geldiğini hatırlatarak, 14 yıla damgasını vurmuş siyasetçinin fotoğraflarını çekmesinin doğal olduğunu savundu.

"ARA GÜLER'İ YÜCELTTİ"

"Neden ille de Ara Güler’in Tayyip Erdoğan’a yaranmaya çalıştığını düşünüyoruz ki?" diye soran Hakan, aslında Erdoğan'ın “Benim fotoğraflarımı Ara Güler çekmeli” diyerek Ara Güler’i yücelttiği görüşünde.

Ara Güler'den Cumhuriyet'e cevap

Büyük usta Ara Güler Akşam'a konuştu. İşinin fotoğraf sanatı olduğunu belirten Ara Güler, "Cumhuriyet gazetesi benim umurumda bile değil, artık o gazeteye bakmıyorum. Ben fotoğrafımı sanatımı yapıyorum. Bu tür şeyleri yazanlarla uğraşacak zamanım yok" dedi.

"ERDOĞAN NEFRETİ" UĞRUNA

Erdoğan nefretine dikkat çeken yazar, yazısında "İyi ama koskoca Ara Güler’i, neden bu nefretinize kurban ediyorsunuz ki? Ayıp değil mi? Yazık değil mi?" ifadelerini kullandı.

"ECEVİT VE KILIÇDAROĞLU'NU DA ÇEKTİ"

Bülent Ecevit'in fotoğraflarından oluşan kitabı olduğunu belirten yazar, Güler'in Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraflarını da çektiğini hatırlatarak köşesinde CHP lideri ile Ara Güler'in fotoğrafını yayımladı.

Ara Güler'in mesafe duygusunu koruyarak ve tamamen yaptığı işe odaklanarak fotoğraf çektiğini söyleyen yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"Ara Güler bir foto muhabiridir. Dün Kemal Bey’in fotoğraflarını çeker, bugün Tayyip Bey’in... Hatta istesinler... Yarın, Devlet Bey ile Selahattin Bey’i de çeker. Zaten çekmezse... Ara Güler olmaz ki."

Yazının tamamı için tıklayın