BIST 9.674
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.508,10
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Yunanistan'da 4 vekile mesaj

Yunanistan'ın Gümülcine kentinde Türklere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Yunan parlamentosundaki Türk milletvekillerine mesaj verdi.

Abone ol

Yunanistan ziyaretinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türklerin azınlıkta olduğu Gümülcine kentine geldi. Erdoğan burada soydaşlara seslendi. Yunanistan'da 4 Türk vekilin bulunduğunu söyleyen Erdoğan, bu milletvekillerine çok iş düştüğünü ifade etti.

Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

"Daha önce başbakan olarak geldim, şimdi de Cumhurbaşkanı olarak gelmek bana nasip oldu. Siz soydaşlarımla bir arada olmak benim için gerçekten çok ama çok anlamlı."

4 MİLLETVEKİLİMİZ VAR: "Sizler burada, topraklarınızda, kimliğinizde, kişiliğinizde bir varlık mücadelesi verdiniz. Dün Yunanistan Cumhurbaşkanıyla heyetler arası güzel görüşmelerimiz oldu. Sayın Başbakan'la da aynı şekilde güzel görüşmelerimiz oldu. Temennimiz şudur. Bizler büyüklerimizin ifadesiyle komşu diye tanımlanırız. Türkiye ile Yunanistan arasında sizler birer köprüsünüz. Biz sizi böyle görüyoruz. Şu anda Yunanistan parlamentosunda 4 tane milletvekilimiz var. Şimdi bu 4 milletvekilimizin parlamentoda çok şeyler yapması gerekiyor. Sizin sorunlarınızı dile getirmesi lazım. Dolayısıyla orada bazı adımların atılması lazım. Dün ben bazı sorunları dile getirdim. Temennim odur ki, hem sayın Cumhurbaşkanı, hem sayın Başbakan bu sorunları çözerek Yunanistan'daki birliği, beraberliği, dayanışmayı çok daha güçlendirir."

İNANCINA GÜVENEN İNANÇ HÜRRİYETİNDEN KORKMAZ: "Örneğin, ülkemdeki Rum vatandaşlarımla ilgili benim bir sorunum yok. Örneğin daha önce el konulmuş olan Rum vatandaşlara yönelik vakıf varlıkları için çıkarmış olduğumuz bir yasayla hepsine bedelleri ödendi veya teslimi yapıldı. İnancına güvenen inanç hürriyetinden korkmaz. Düşüncesine güvenen düşünce hürriyetinden korkmaz."

"Türkiye demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Aynı şekilde Yunanistan da öyledir. AB içerisinde Yunanistan'ın destekleri var. Aynı şekilde NATO'da da biz onları desteklemiştik. Bu dayanışmalarımızı desteklememiz lazım. Şu anda burada sevgili vatandaşlarımın, genç yavrularımızın buradaki görüntüsü çok önemli."