BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.435,44
POLİTİKA

Erdoğan'dan Yunan mevkidaşına Lozan tepkisi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos birlikte kameraların karşısına geçti. Yunanistan Cumhurbaşkanı 'Lozan'da güncellemeye gerek yok' deyince, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 65 yıl aradan sonra Yunanistan'ı ziyaret eden ilk cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan Yunan mevkidaşı Pavlopulos'la birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yunanistan Cumhurbaşkanı "Lozan'da güncellemeye gerek yok" deyince, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan sert yanıt geldi. Erdoğan, "Lozan konusunda zannediyorum hala anlaşılmayan bazı incelikler var" dedi. Erdoğan Batı Trakya'daki Müslümanların baş müftülerini hala seçemediğini belirterek, "Nasıl oluyor da Lozan Anlaşması'nın uygulamada olduğunu söylüyoruz. Demek ki Lozan uygulamada değil" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

LOZAN KONUSUNDA HALA ANLAŞILAMAYAN İNCELİKLER VAR: 65 yıl sonraki bu ziyaretten mutluyuz. Lozan konusunda hala anlaşılmayan bazı incelikler var. 94 yıl önce yapılmış bir anlaşma. bu anlaşma sadece Türkiye ve Yunanistan arasında yapılmış değildir. Bu anlaşmanın 11 taraf ülkesi vardır. Japonya, İngiltere... 94 yıl içinde dünya adeta yeniden kuruldu. Özellikle Lozan konusunda zannediyorum hala anlaşılmayan bazı incelikler var.

BU ANLAŞMA SADECE YUNANİSTANLA ARAMIZDA YAPILMIŞ BİR ANLAŞMA DEĞİL: 94 yıl önce yapılmış bir anlaşma ve bu anlaşma sadece Türkiye ile Yunanistan arasında yapılmış bir anlaşma değildir. Türkiye ile Yunanistan arasında çok şey değişti. Bu anlaşmanın 11 taraf ülkesi vardır. Düşünün ki Lozan anlaşmasında Japonya bile var. İngiltere var, Portekiz var vesaire.

Sitene Ekle