BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan YPG ve Suriye açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG'ye dönük top atışlarının süreceği mesajını verdi. YPG konusunda kimsenin konuyu başka yere çekmeye çalışmaması gerektiğini söyleyen Erdoğan, YPG'nin terör örgütü olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, YPG'nin terör örgütü olduğunu söyledi. "Kimse bunları başka yere çekmeye çalışmasın" diye konuşan Erdoğan, Rusya'nın Suriye'deki asıl hedefinin ise PYD'ye Türkiye sınırıdanda koridor oluşturmak olduğunu ifade etti.

Erdoğan Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi ile ortak açıklama düzenledi. Erdoğan, Türkiye'nin YPG hedeflerini vurmayı durdurması

PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de bunlar birer terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın.

çağrılarına tepki gösterdi. Türkiye'nin angajman kurallarını uyguladığını belirten Erdoğan, "Bunu kalkıp 'Suriye'deki Kürtlerin vurulması' diye ifade edenler önce dürüst davransınlar. Beş yıl öncesine kadar bizzat Esed'e 'Kürtler senin vatandaşın değil mi' diye soran benim. Neredeydi bu Batı" diye sordu. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"DUAMIZ YEMEN'İN HUZUR VE İSTİKRARI İÇİN"

Yemen'in gönlümüzde ayrı bir yeri vardır. Türkiye bu sıkıntılı günlerinde Yemen'in yanındadır. Yemen'deki sorunlara siyasi çözüm bulma çalışmaları devam ediyor. Yemen'de kapsayıcı bir çözüme ihtiyaç var. Yemen'e her alanda desteğimiz devam edecek. Katar ve Suudi Arabistan'a da verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Son olaylar Yemen'de insani bir krize de sebep oldu. Gerek Yemen gerekse Yemenli mültecilerin bulunduğu Cibuti'ye insani yardım göndermiştik. Sivil toplum kuruluşlarımız Yemenli ihtiyaç sahiplerinin yaralarına derman olmaya çalışıyor. Duamız ve temennimiz Yemen'in huzur ve istikrara en kısa sürede ulaşmasıdır.

"RUSYA'NIN HEDEFİ PYD KUŞAĞI OLUŞTURMAK"

Şu anda Rusya’nın Suriye’de rejimle birlikte acımasızca sivil halkı öldürme yönelik biliyorsunuz operasyonları devam ediyor. Burada 7’den 70’e sivil halka acımasızca yapılan saldırıların hedefi PYD’ye yönelik orada bir kuşak oluşturmaktır. Burada işin kara boyutunu da YPG ile yürütmektedir.

"BATIYA SESLENİYORUM PYD TERÖR ÖRGÜTÜDÜR"

Özellikle Batılı dostlarımıza tekrar sesleniyorum, PYD ve YPG birer terör örgütüdür ve bu örgütlerin bu tür yapılanlamaya girmesine vesile olanları bir defa tarih affetmeyecektir. PYD ve DAİŞ, Suriye rejiminin ortaya çıkardığı birer terör örgütüdür. PKK terör örgütünü bu şekilde kabul edenler şunu bilmelidir ki PYD de YPG de bunlar birer terör örgütüdür, kimse bunu farklı yere çekmeye kalkmasın. Bunların belgelerini verdik, buna rağmen hala Suriye’de Irak’ta aynı ne yazık ki oyunu oynuyorlar. DAİŞ, bizim için nasıl bir terör örgütüyse PYD, PYG terör örgütüdür. Aynı şekilde DHKP-C de terör örgütüdür.

"TELEFON AÇIP KÜRTLERİ VURUYORSUNUZ DİYENLER DÜRÜST DAVRANSINLAR"

Koalisyon güçleriyle hareket içerisindeyiz bunlara karşı. Ne yazık ki atılan bazı adımlarla örneğin, telefon açıp telefonda bizim ülkemize yönelik saldırılar karşısında silahlı kuvvetlerimizin top atışlarını ki bu angajman kurallarının uygulanmasıdır, bunu kalkıp Suriye’deki Kürtlerin vurulması diye ifade edenler dürüst davransınlar. Dürüst davranmıyorlar. Suriye’nin kuzeyinden kaçıp gelenler, orada yaşan Kürtlere pasaport, kimlik dahi vermediğini kime anlatacaklar? Biz 5 yıl öncesine kadar Esed’e bunlar senin vatandaşın değil mi, niye kimlik vermiyorsun diyen benim. Neredeydi bu adamlar, bu Batı neredeydi?"