BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'dan yeni faiz çıkışı Merkez'in işi zor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan faiz tartışmalarını yeniden gündeme taşıdı. Daha önce Merkez Bankası'nın faiz politikasını eleştiren Erdoğan, faiz arttırımı isteyenleri 'istihdam düşmanı' olarak yorumladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Genç İşadamları Konfederasyonu toplantısında faiz ve büyümeye ilişkin açıklama yaptı.

Daha önce Merkez Bankası'nın para politikalarını sert dille eleştiren Erdoğan, "Faizin yüksek olduğu bir ülkede yatırım olabilir mi? Önce bunu halletmemiz gerekiyor, bu konuda gerekli uyarılarımı gerekli yerlere yaptım yapmaya devam edeceğim” diye konuştu. 

FAİZ ARTIŞI İSTEYENLER...

Faiz konusunda eleştirilerde bulunan Erdoğan şunları söyledi:

“Faiz konusunda hassasım ve faizi özellikle enflasyonun en önemli sebebi olarak görüyorum. Kim faizlerin yükselmesini savunuyorsa yatırımın ve istihdamın düşmanıdır. Kredi musluklarının açık olması için yüksek faizin olmaması lazım. Faizin yüksek olduğu bir ülkede yatırım olabilir mi? Orada yatırımcı ne yapacak? Önce bunu halletmemiz gerekiyor bu konuda gerekli uyarılarımı gerekli yerlere yaptım yapmaya devam edeceğim.”

'YÜZDE 4 BÜYÜME NEREDEYSE KESİNLEŞTİ'

Erdoğan, büyümenin 2015'te yüzde 4 seviyesinde gerçekleşmesinin neredeyse kesinleştiğini söyledi.

'DERECELENDİRME KURULUŞLARININ KARARI SİYASİ'

“2015'te Türkiye'nin tökezleyeceğini umanlar bir kez daha hüsrana uğradı” diyen Erdoğan, derecelendirme kuruluşlarının kararları ve açıklamalarının bilimsel değil siyasi olduğunu belirtti. Erdoğan, 2016’nın öngörülenlerin çok üzerinde bir büyüme hızı yakalanacağını ifade etti.

MERKEZ BANKASI YENİ FAİZ KARARI 23 ŞUBAT'TA

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının muhatabı olan Merkez Bankası yeni faiz kararını 23 Şubat'ta açıklayacak.

Aralık ve Ocak ayı Para Politikaları Kurulu-PPK toplantılarında Merkez Bankası faiz oranlarında ve faiz koridorunda her hangi bir değişikliğe gitmemişti.