BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,85
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan yeni anayasa tweetleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, twitter'dan yeni anayasayla ilgili muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Erdoğan, yeni anayasayla birlikte demokrasinin daha da güçleneceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, anayasa değişikliği ile Türkiye'de rejimin değişmediğini söyledi. Değişiklikle yargının bağımsızlığının güçlendirilmesinin hedeflendiğini kaydeden Erdoğan, 16 Nisan'da yeni anayasının kabul edilmesi halinde demokrasinin daha da güçleneceğini ifade etti.

Erdoğan, dün akşam saatlerinde twitter'dan yaptığı açıklamada yeni anayasa değişikliğiyle ilgili muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Rejim değişiyor iddialarına, "Rejim değişmiyor, Meclis kapanmıyor, yargı etkisizleştirilmiyor" diye cevap verdi. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı o açıklama:

"Yürütme, yasama ve yargı organları arasındaki ilişkileri yeniden tanımlıyor, herkesin asıl işiyle meşgul olmasını sağlıyoruz. Ülkeyi yönetecek Cumhurbaşkanını seçme yetkisini, tüm aracıları çıkartıp, doğrudan millete veriyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yasamanın asli unsuru olmasını sağlıyor, Cumhurbaşkanını ve hükümeti denetleme yetkisini güçlendiriyoruz.Yargının bağımsızlığını tarafsızlığıyla güçlendirerek geçmişte yargıyı yıpratan tartışmaların önüne geçilmesini hedefliyoruz.16 Nisan'da milletimizin takdirine sunulacak olan Anayasa değişikliğiyle demokrasiyi zayıflatmak şöyle dursun, güçlendiriyoruz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan milletle buluştu

Erdoğan CHP ve HDP seçmenine böyle seslendi!

Adıyaman mitingi Soylu'yu şaşırttı!