BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan uyarı: Lütfen dikey yapılaşmaya müsade etmeyelim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim.'' ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kültürel Mirası İhya programında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim.'' dedi.

''ŞEHİRLERİMİZ ZEVKSİZ YAPILARIN İSTİLASINA UĞRADI''

''Fetih bu şehrin fiziksel olarak ele geçirilmesi değil.'' diyen Erdoğan, ''Asıl Fetih bugün yaptığımız eserlerle bu şehre damgayı vurmaktır. Ayağa kaldırdığımız her eserle İstanbul'u yeniden fethediyoruz. Tarihimize sahip çıkacağız. Tarihimizle güçleneceğiz. Geleceğimizi bu eserlerin üzerinde inşa edeceğiz. Fatih'te selatin camilerin ara bölgelerindeki yüzlerce mescidi, o malum, tarihi inkar edenler yıktılar. Onlar yıktı biz ise inşa ediyoruz, ihya ediyoruz. O yıkan zihniyet hangi zihniyetti Malum CHP zihniyetiydi. Şehirlerimiz gecekonduların, zevksiz yapıların istilasına uğradı.'' dedi.

''LÜTFEN MÜSADE ETMEYELİM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Valilerimiz, belediye başkanlarımızdan rica ediyorum; lütfen şu dikey yapılaşmaya illerimizde, ilçelerimizde müsaade etmeyelim. Bu konuda, bizim mimari anlayışımızda yatay mimari esastır, biz buna odaklanmalıyız. Fevkalade şartların dışında buna odaklanmamız halinde şehirlerimizin çok daha güzel olduğunu, çok daha farklı olduğunu göreceksiniz. Şehirlerimizin çirkin binalarla kirletilmesine daha fazla tahammül edemeyiz. Köylerimizi, yaylalarımızı çirkin yapıların istilasına izin vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

''CELLATLAR KOL GEZİYOR''

Restorasyon deyince aklımıza içimizi acıtan nice görüntü de geliyor. Ülkemizde tüm gayretlerimize rağmen hala önüne geçemediğimiz şekilde tarih ve kültür cellatları kol geziyor.