BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.513,75
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan ücretli öğretmenlere müjde! İttifak açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde 54 milletvekiliyle bir araya geldi. MHP ile ittifaka BBP ve SP'nin de katılabileceği sinyalini verdi. Ücretli öğretmenlere ise maaş artışı müjdesi gönderdi...

Abone ol

AK Parti ile MHP arasında ‘milli mutabakat’ adı altında yürütülen ittifak görüşmelerinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün AK Parti Genel Merkezi'nde kahvaltıda bir araya geldiği 54 milletvekiline ittifak görüşmelerindeki son durumu anlattı. Milletvekillerinin ücretli öğretmenlerin durumunu gündeme getirmesi üzerine de müjdeyi verdi.

BAŞKA PARTİLERLE DE GÖRÜŞÜLÜYOR: Erdoğan ittifak tartışmalarına ilişkin, “MHP ile ittifakı seçimde gereken yüzde 50+1 için yaptığımızı söylüyorlar ama bu doğru değil. Bu ‘milli mutabakatı’ sadece seçime indirgemek yanlış. Sadece MHP değil, kendisini bu mutabakat içinde gören başkaları da olabilir, başka partilerle de görüşmeler yapılıyor. Onun için bu mutabakata daha geniş kapsamlı bakmak gerekir” dedi. 

BBP VE SAADET'İ İŞARET ETTİ: BBP ve SP’yi işaret eden Erdoğan, ittifak yapılan partilerin ad ve amblemlerinin pusulada yer alabileceğini de söyledi. 

İTTİFAK İÇİN AYRI BARAJ YOK: Kulislerde yüzde 12 ya da 15 olarak dillendirilen ittifak barajı tartışmalarına ilişkin AK Parti kaynakları, bu yönde alınmış bir karar olmadığını belirterek, “Ancak komisyon tüm seçeneklere çalışıyor. Nihai kararı verecek olanların önüne de bütün seçeneklerin konulmasından doğal bir şey olamaz” dedi.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE: Erdoğan, sayıları 50 bini bulan ücretli öğretmenlerin durumunun gündeme getirilmesi üzerine de bunların ücretlerinde iyileştirmeye gidileceğini söyledi. Erdoğan, Suriyeli mültecilerle ilgili de “Güvenli alanlar oluştuğunda çadır kentleri artık kurmayacağız. Suriyeli vatandaşları kalıcı konutlara yerleştireceğiz” dedi.