BIST 9.554
DOLAR 32,49
EURO 34,57
ALTIN 2.479,88
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Türkmen Dağı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya'nın bölgede DEAŞ'ı hedef almadığını kimsenin kimseyi kandırmaması gerektiğini söyledi. Erdoğan, MİT TIR'larıyla ilgili de ilk kez konuştu, "İçerisinde silah olsa ne olur? Oraya giden insani yardımdı" diye konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de DAİŞ vuruluyor denilerek Türkmenler'in hedef alındığını söyledi. Kimsenin kimseyi kandırmamasını isteyen Erdoğan, sınır ihlali yapan Rus uçağının da ikazlara uymadığını bu nedenle vurulduğunu söyledi.

Erdoğan, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda resepsiyon verdi. Burada konuşan Cumhurbaşkanı, G20'de terörle mücadele konusunda kararlı bir tutum ortaya konulduğunu ifade ederek, Türkiye'nin bu konuda tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiğini söyledi.

Özellikle Avrupa'nın üzerinde durduğu mülteci sorununun, Suriye'de adil

Kimse kimseyi kandırmasın.DAİŞ’i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.

ve sürdürülebilir bir çözüm bulunumadığı sürece çözülmeyeceğini ifade eden Erdoğan, Esed'in ve onu destekleyenlerin Viyana ruhuyla uyuşmayan yeni saldırılara girişdiğini hatırlattı. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

"Bayırbucak Türkmenlerinin yaşadığı bölgeye yoğunlaşan saldırıları şiddetle kınıyoruz. Orada bizim akrabalarımız soydaşlarımız var.

Bu soydaşlarımız şu anda sınıra doğru gelmeye başladı. Peki bunlara destek nereden Türkiye’den.

"UÇAK SINIR İHLALİNDE ISRARLI DAVRANMIŞTIR"

Bugün sabah saatlerinde tüm uyarılara rağmen aidiyeti belli olmayan bir savaş uçağına angajman kuralları gereği müdahale edilmiştir. On defa uyarılmasına rağmen maalesef ihlalini devam ettirmekte ısrarını sürdürmüştür. Bunu üzerine F16’larımız tarafından yapılan müdahale sonucu 2 uçaktan birisi düşürülmüştür.

(Salondan yükselen alkış sesleri üzerine) Mesele aslında bir alkış meselesi değil biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir.

"SINIRLARI KORUMA HAKKINA SAYGI GÖSTERİLMELİ"

Türkiye’nin komşularıyla başka bir ülkeye karşı düşmanlığı söz konusu değildir. Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın.Türkiyenin kendi sınırlarını koruma hakkında herkes saygı göstermelidir. Türkiye Suriye’de muhalif grupları samimiyetle destekliyor.

Bayırbucak Türkmenlerinin olduğu bölge DAİŞ’in bulunduğu bir bölge kesinlikle değildir. Kimse kimseyi kandırmasın.DAİŞ’i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenleri vurulmaktadır.

"MİLLETİMİZ ASLA AFFETMEYECEĞİNE İNANIYORUM"

MİT tırları ihanetini biliyorsunuz değil mi? Hala utanmadan, sıkılmadan bunları gazetelerine başlık yapanlar var. İşte o tırlar bizim Bayırbucak Türkmenlerine yardım götüren tırlardı. Bazıları diyor ki, 'Başbakan Erdoğan, diyordu ki, onların içinde silah yok' yahu varsa ne olacak, yoksa ne olacak? Ne diyoruz biz? 'Oraya insani yardım götürüyoruz.' Kim onlar? Mağdur, mazlum, bizim Bayırbucak Türkmen kardeşlerimiz. Ülkemizin, hükümetimizin ve şahsımın aleyhine bir algı oluşturmak adına bu yardımları sabote edenleri milletimizin asla affetmeyeceğine inanıyorum."