BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,98
ALTIN 2.428,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan türban iması

Danıştay'ın türbanla ilgili kararını eleştiren Başbakan Erdoğan, kadının dışlanmak istendiğini ileri sürdü.

Abone ol

Danıştay'ın bir anaokulu öğretmenin okul yoluda türban takmasını laiklik ilkesine aykırı bulan kararını "kınadığını" söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "kadını özel alana hapseden, kamusal alandan dışlayan anlayışlar medeni olamaz" dedi.
     
Eşi Emine Erdoğan'la birlikte dün akşam AKP Kadın Kolları'nın Ankara Bilkent Otel'de düzenlenen 3. Kuruluş Yıldönümü toplantısına katılan Erdoğan, dünyada ve müslüman ülkelerde kadınların toplumsal hayata katılmasıyla ilgili sorunlar olduğunu ifade etti. "Kimse bunu bize özgü görmesin. En gelişmiş ülkelerde dahi bu var" diyen Erdoğan, türban sorunu ima ederek şöyle konuştu:
     
"Kadına karşı ayrımcılık bizim geleneğimizde cahiliye örneğidir. diyen Erdoğan, "Kadını özel alana hapseden, kamusal alandan dışlayan, cinsiyet ayrımcılığına dayanan baskıcı ve tutucu anlayışlar asla medeni olamaz. Bazı eksiklerimiz var. Biraz zaman alacak ama kurumlararası, toplumsal mutabakat sağlanarak elimizden geleni yapacağız. İnanıyorum ki bu ülke bu sorunu da çözecektir."

Kölelik kadar tehlikeli

     
Kadınlara ilişkin yapılan yasal düzenlemelere rağmen, karşılaşılan sorunları görmezden gelmeyeceklerini ifade eden Erdoğan, toplumda olduğu gibi devlette de kadına karşı ayrımcılığın töre haline getirilmesinin kabul edilemez olduğunun altını çizerek, "Kadına karşı cinsiyet ayrımcılığı kölelik kadar tehlikelidir. Hiçbir mazeret insana karşı şiddet kullanılmasını haklı kılmaz" dedi.