BIST 9.775
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.434,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Trabzon'da Bilal Erdoğan açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Trabzon’da vatandaşlara seslendi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Bilal Erdoğan üzerinden kendisine yöneltilen eleştirilere ilk kez bu kadar açık cevap vedi. Oğullarının bu ülkenin vatandaşı olduğunu ve ticari faaliyetleri için kimseden izin almayacaklarını ifade eden Erdoğan, devletle iş yapmadıktan sona her işi yapabileceklerini söyledi. 

Erdoğan, Trabzon'da gerçekleştirilen toplu açılış töreninde hitap etti. Muhalefet ve Gülen Cemaati'nin hedef alan sert açıklamalar yapan Erdoğan, oğullarının ticari girişimleri hakkındaki iddialara tepki gösterdi. Kendisinin erkek çocuklarının ilgilendiği işler hakkında basında yer alan haberleri eleştiren Erdoğan, şöyle konuştu;

"Erkek evlatlarıma da taktılar. Onlarla da çok uğraşıyorlar. Yazıyorlar, çiziyorlar. Şu vakıfta var, bu vakıfta var. Tabi olacaklar. Sizden mi izin alacağız? Benim evlatlarım bu ülkenin vatandaşı değil mi? Bu ülkenin vatandaşı. Sosyal faaliyetlerde de bulunacaklar. İş de yapacaklar. Yeter ki devlette iş yapmasınlar. Olay bu kadar. Ben buna önem veriyorum. Ve benim evlatlarım şu anda bunu yapıyor. Biz konuda şunların bunların yazdıklarına bakmayız. Onlara rağmen yapacağız".

FETHULLAH GÜLEN'E ÇAĞRI

Gülen Cemaati'nin lideri Fethullah Gülen'e seslenen Erdoğan paralel yapı iddialarına vurgu yaptıktan sonra "suçun yoksa çık gel! Neden gelmiyorsun? Şimdi bunların elamanları da yurtdışına kaçıyor. Neden kaçıyorsun? Kalsana burada." dedi.

"HEDEFLERİNDE DİYANET, İMAM HATİPLER VE KABE VAR""

Milletvekili seçiminin Türkiye için önemli bir dönüm noktası olacağına inandığını dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Bu seçim yeni Türkiye'nin inşasını isteyenlerle eski Türkiye'yi hortlatmak isteyenlerin seçimine dönüştü. Ben 'yeni anayasa, başkanlık sistemi' dedikçe birileri giderek daha hırçın şekilde eski Türkiye'nin alışkanlıklarına sarılıyor. Gide gide tek parti CHP'si dönemine kadar vardılar. Proje olarak da ortaya bir eski Türkiye koalisyonu kurdular. Önlerinde ana muhalefet partisi var, arkalarında bölücü örgütün güdümündeki partiyle paralel örgüt birlikte saf tutmuş durumda. Bak dikkat edin, saf dediysek sanmayın namaz safı. Bunlarınki milletin inancına, kültürüne, tarihine, değerlerine saldırı safı. Hedeflerinde Diyanet, imam hatipler, Kabe var. Tek partili dönemde bunların yazarları, çizerleri 'Kabe Arap'ın olsun, bize Çankaya yeter' dediğini, şimdi de bölücü terör örgütünün arkasında olduğu parti, 'Taksim işçilerin Kabesidir' diyor. Sen ne nasipsizsin. Benim Trabzonlu hemşehrilerimin tek Kabesi var."

"TUTMUŞLAR BİR MÜFTÜYÜ ADAY YAPMIŞLAR"

Erdoğan, halkının yüzde 99'u Müslüman Türkiye'de herkesin Kabesinin tek olduğuna inandığını söyleyerek, şöyle devam etti:

"Benim Kürt kardeşlerimin de Kabesi tektir ama yanıltıyorlar. Bir müftüyü tutmuşlar, aday yapmışlar. Bu adam müftü, 'eğer benim partimin dini Zerdüştlük olsa ben yine oradan girer aday olurdum' diyor. Vay anasına, bu nasıl müftü olmuş. Bu, tamamen ırkçılıktan geliyor. Çok farklı bir şey bu. Bu oyunları bozuyoruz, bozacağız. Siz... 7 Haziran'da sandıkta bozacağız. Onlar gücünü dağdakilerden, biz gücümüzü önce haktan, sonra halktan alıyoruz. Farkımız bu."

"DİYANET İŞLER BAŞKANI'NA TAKTILAR"

"Diyanet İşleri Başkanı'na taktılar" diyen Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının hazırladığı Kürtçe Kur'an-ı Kerim mealini Güneydoğu Anadolu ziyaretlerinde halka gösterdiğini hatırlattı. "Diyanet bunu tek bastırdı, Cumhurbaşkanına gönderdi" dendiğini aktaran Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığının da iddiaları yalanladığını söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Ermenice Kur'an-ı Kerim meali de hazırladığını anlatan Erdoğan, Başkanlığın dünyanın dört bir yanında bu hizmetleri verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ama bunlar tabii ki Diyanet'e düşman olacak, çünkü bunların dinle alakası yok. Dinle alakası olmayanın Diyanet'le alakası olur mu" değerlendirmesinde bulundu.

"FERHAT OLDUK DAĞLARI DELDİK"

Samsun-Sarp arasının 12 yıl önce yüzde 35’inin yapıldığını, kendilerinin geldiklerinde yolu tamamladıklarını anlatan Erdoğan, “İki araba zaten yan yana geçemezdi, birisi bekler öbürü gelir geçerdi. Şimdi öyle bir şey var mı, yok. Dağları deldik dağları, Ferhat olduk, dağları deldik. Çünkü Şirin’e kavuşmamız lazımdı. Siz Şirin'siniz Şirin" diye konuştu.

Birilerinin konuştuğunu dile getiren Erdoğan, “Bir dikili ağacınız olsun. Utanmadan sıkılmadan diyorlar ki 'Bunların eseri yok'. Elinize dilinize dursun. Şu anda sadece İstanbul’un Marmaray’ında, 18 ay oldu açılışını yapalı, geçenlerin miktarı ne oldu biliyor musunuz, 73 milyon" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ama biz Trabzon’a tarih olan Fatih’in torunlarıyız. Biz Yavuz’un torunlarıyız. Fatih dedemiz karadan gemileri yürüttü. O bize bir hedef koydu, ‘Torunlarımız bakalım ne yapacak’ dedi. Biz de ne yaptık, madem ki ecdadımız Fatih karadan yürüttü, biz de denizin altından bu metroyu yapacağız. Onunla yetinmedik, o raylı sistem, şimdi Avrasya Tüneli yapıyoruz. Önümüzdeki yıl onu açacağız. Oradan da iki katlı tren, otomobiller geçecek denizin altından."

"KİMİ PENSİLVANYA KARŞISINDA EĞİLİR KİMİ..."

“Nerelerden nerelere. Bütün mesele ne biliyor musunuz, iman öyle bir şey ki tekeden bile süt çıkarır” diyen Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy’un “İmandır o cevher ki İlahi ne büyüktür, İmansız olan yürek sinede yüktür” dizelerini okuyarak, “Biz bu yolu böyle yürüdük" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin birileri karşısında eğildiğini belirterek, "Kimi Pensilvanya karşısında eğilir, kimi paranın karşısında eğilir, kimi makamın karşısında eğilir ama biz Allah’tan başka kimsenin karşısında eğilmedik, eğilmeyeceğiz" dedi.

FETHULLAH GÜLEN'E: SUÇUN YOKSA ÇIK GEL!

Suçun yoksa çık gel! Neden gelmiyorsun? Şimdi bunların elamanları da yurtdışına kaçıyor. Neden kaçıyorsun? Kalsana burada.