BIST 9.711
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,27
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan teşkilatlara 2019 talimatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti teşkilatlarına 2019 seçimlerine kadar kapısı çalınmadık ev, sıkmadık el bırakmamalarını istedi. Erdoğan, AK Partililere "gönülleri alamıyorsak kaybederiz" uyarısında bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe kalkışmasında Ankara'nın en ön saflarda yer aldığını söyleyerek Türkiye'nin İstiklal ve istikbal mücadelesinde büyük cesaret örneği sergilediğini söyledi. Erdoğan, 2019 seçimleri için AK Parti teşkilatlarını uyararak "Kapısı çalınmadık ev bırakmayın" talimatı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programında konuştu. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"14 yılda hayata geçirdiğimiz hizmetle ile cumhur ile cumhuriyeti buluşturduk. Miletimizin Ankara'ya bakışını da değiştirdik. Bu süreçte Ankara'da kendisini değiştirdi. Gecekonduların kuşatmasındaki köhne Ankara'dan modern bir başkentin doğuşuna birlikte şahitlik ettik. Eksikler, hatalar, yanlışlar elbette var. Bunların düzeltilmesi için çalışmak başka bir şeydir. Yapılan güzel şeyleri görmezden gelmek başka bir şey. Altındağ ilçesindeki yapılaşmaları görüp iftihar etmemek mümkün değil. Adaletli olacak her ikisini de birden yapacağız.

Milletimiz, devleti, başkenti ile öyle bir kaynaşmıştır ki 15 Temmuz'da olduğu gibi canını ortaya koymaktan çekinmemiştir. O gece tankların önüne kendini atan milletim ile iftihar ediyorum. Bombalardan yılmayan milletim ile iftihar ediyorum. Bu millet göğsünü siper etti tankların üzerine gitti. Bir tarafta imanlı aziz bir millet vardı, öbür tarafta imanını kaybetmiş bir saldırganlar çetesi vardı. 15 Temmuz gösterdi ki Ankara Türkiye'nin İstiklal ve istikbal mücadelesini sadece yöneten değil gerektiğinde safların en önünde duracak dirayete, cesarete sahip bir şehirdir

"GURUR ABİDESİ OLMAYIN"

Benim sizlerden ricam şudur. AK Partili olmak gurur abidesi olmak değildir. İktidar gücünü gururlanma sürecine katkıda bulunsun diye kullanmamalıyız. Tam aksine tevazu ehli olmak suretiyle vatandaşlarımıza yaklaşmalıyız. Bunu yapmak durumundayız. Aksi takdirde Rabbimin bize verdiği bu nimeti süratle kaybederiz. Bu bakımdan tüm il, ilçe teşkilatlarımızın kapı kapı, ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları dolaşmak durumundayız.

"2019 SEÇİMLERİNE KADAR SIKMADIK EL BIRAKMADAN ÇALIŞMALIYIZ"

2019 seçimlerine kadar kapısını çalmadık ev, sıkmadık el, tebessüm etmedik yüz bırakmayacak şekilde bir programla çalışmalarımızı sürdürmeliyiz

"GÖNÜLLERİ ALAMIYORSAK KAYBEDERİZ"

Belediyeler için bir şey söyleyeceğim. Belediyelerde hizmet gerektir ama yeterli değildir. Yeterli olan nedir, gönüllere girmektir. Eğer gönülleri alamıyorsak kaybederiz Onun için de ev ev dolaşacağız, kapı kapı dolaşacağız ve vatandaşımızla bu gönül birlikteliğini sağlayacağız."