BIST 9.476
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.493,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan tehditle para isteyene 1 yıl hapis!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ölümle tehdit edip 2 milyon lira isteyen Hayati Aslıtürk, hapis cezasına çarptırıldı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde mektup yollayarak hakarette bulunduğu, ölümle tehdit ederek 2 milyon lira istediği iddiasıyla yargılanan Hayati Asiltürk, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Ruh sağlığının yerinde olduğu belirtilen Hayati Asiltürk'ün avukatı, "şsiz olduğu için mağdur olan ve mektuptan dolayı pişmanlık duyan" şeklinde savunma yaptı.

AK PARTİ'Yİ BOMBALAMAKLA TEHDİT ETTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde mektup yollayarak hakarette bulunduğu, ölümle ve AK Parti Genel Merkezi ile Başbakanlık binasını bombalamakla tehdit ederek, Erdoğan'dan 2 milyon lira istediği iddiasıyla yargılanan Hayati Asiltürk, 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Erdoğan'a, başbakanlığı döneminde mektup yollayarak hakarette bulunduğu ve yağmaya teşebbüs ettiği iddiasıyla Asiltürk aleyhine açılan dava sonuçlandı. Ankara 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya Asiltürk'ün avukatı Özge Pınar Çölaşan katıldı.

RUH SAĞLIĞI YERİNDE

Duruşmada, Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesinden istenen Sağlık Kurulu Raporu'nun geldiği ve sanığın ruh sağlığının yerinde olduğu belirtildi.

Cumhuriyet Savcısı İsmail Yalçın, esas hakkında mütalaasında sanığın "Yağmaya teşebbüs" suçundan, unsurları oluşturmadığından beraatini, kamu görevlisine görevinden dolayı "hakaret" suçundan ise cezalandırılmasını talep etti.

İŞŞİZ OLDUĞU İÇİN YAPTI, PİŞMAN

Avukat Çölaşan, hakaretten kaynaklı ceza verilmesi halinde Anayasa'nın Düşünce ve Kanaat Hürriyeti ile Düşünceyi Açıklama ve Yayma Hürriyeti maddelerinin ihlal edileceğini savundu.

Çölaşan, "işsiz olduğu için mağdur olan ve mektuptan dolayı pişmanlık duyan" Asiltürk'ün, beraatini istedi.

Mahkeme Başkanı Bahattin Özbaş, Asiltürk'ün "Yağmaya teşebbüs" suçundan beraatine karar verildiğini, "hakaret" suçundan ise 1 yıl hapse mahkum edildiğini açıkladı.

Özbaş, sanığın daha önceden kasıtlı bir suçtan mahkumiyetinin olmaması, yargılama süresince gösterdiği tutum ve davranışlardan dolayı cezalarının ertelendiğini belirtti.

NE OLMUŞTU?

Gıda mühendisi Asiltürk, 25 Temmuz 2013'te, Başbakanlığa gönderdiği mektupta, işsiz geçirdiği süreler, kendisinden alınan vergiler, ödediği elektrik-su ücretleri, satılan kamu mallarından elde edilen gelirler gibi birçok konuda hesap yaparak Erdoğan'dan alacaklı olduğunu öne sürdü.

Taleplerinin yerine getirilmediği takdirde ya kendisini ya da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öldüreceğini belirttiği mektubunda Asiltürk, işsiz geçirdiği süreler, kendisinden alınan vergiler, sinirlerinin bozulması, ödediği elektrik-su ücretleri ve satılan kamu mallarından elde edilen gelirler gibi birçok konuda hesap yaparak, "payına düştüğünü" belirttiği 2 milyon liranın 1 hafta içinde ödenmemesi durumunda AK Parti Genel Merkezini ve Başbakanlık Merkez Binası'nı patlatacağını ileri sürdü.