BIST 9.037
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.295,58
POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakikayı duyurdu! Türkiye Fırat'ın Doğusuna operasyona başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türk Savunma Sanayii Zirvesinde konuştu. Erdoğan Fırat'ın Doğusuna operasyona başladığın açıkladı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ülkemiz milletimiz ve sektörlere hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum. Herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Vizyonu küresel güç Türkiye kavramıyla belirlenen zirvede finansmandan insan kaynağına ve teknoloji üretimine kadar kamu ve özel sektör hep birlikte üzerimize düşeni yapacağımıza inanıyorum. 

Terörle mücadelede hedeflere varabiliyorsak bunun nedeni lojistik desteğin sürekli akması ve gelmesidir. 

KAPILARDAN DÖNDÜRÜLDÜK: Batı verirse bir şey yaparım ve gelmedi hep kapılardan döndük döndürüldük.Türkiye'ye gelince vermiyor. Bunu Kıbrıs'ta yaşadık. Kıbrıs'tan sonra ASELSAN'ı kazandırdık. Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı.Artık ihracata başladık. Dünyada yaşanan sayısız örnek en büyük ispattır. Savunma sanayinde belli bir yere ulaşamamışsanız özgürlüğünüzü garanti altına almanızı asla size getirmez.

SON 16 YILDA ÖNEMLİ BİR BÖLÜMÜNÜ KAT ETTİK: Savunma Sanayisinin önemli bir bölümünü son 16 yılda kat ettik. Ancak sizlerin de çok iyi bildiği sebeplerden dolayı savunma sanayi hedeflerimiz akin kaldı akin bırakıldı. Son 16 yıldaki atılımlarımız sayesinde ülkemizi çok farklı noktalara getirmeyi başardık. Böyle bir ortamda koşabilecek imkanlara sahip olmak gerekiyor bunu başarmak lazım. İnşallah koşmaya çok daha farklı bir şekilde devam edeceğiz.

HER TÜRLÜ DÜZENLEME VE TEŞVİKİ HAYATA GEÇİRİYORUZ:Hedeflerimiz doğrultusunda faaliyet gösteren her kişi ve kurumlara devlet olarak iş ortağımız gözüyle bakıyoruz. Savunma sanayi vizyonun sözde kalmayıp proje bedeli 60 milyar doları bulan 650 kalem işi takip ediyoruz. Bunlardan 100 tanesi doğrudan teknoloji geliştirme ve araştırma projeleri. Seri üretim, prototip geliştirme alt sistem geliştirme önceliklerimiz arasındadır. Her türlü düzenleme ve teşviki hayata geçiriyoruz. 

Sitene Ekle