BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika Myanmar telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşanan zulümle ilgili BM Genel Sekreteri Antonio Guterre'yi telefonla aradı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Myanmar'da yaşanan insani krizle ilgili olarak Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Guterres ile telefon görüşmesi yaptı.

Erdoğan'ın telefonda "BM Acil olarak müdahale etmeli. Myanmar üzerinde baskı kurulmalı" dediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Myanmar'da yaşanan insani krizle ilgili Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres ile telefon görüşmesi yaptı.

"ULUSLARARASI TOPLUM HAREKETE GEÇMELİ"

Erdoğan, telefon görüşmesinde, Myanmar'daki krizin daha fazla derinleşmeden durdurulması için BM'nin acil müdahalesinin ve uluslararası toplumun harekete geçmesinin hayati önem taşıdığını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm mekanizmaları kullanarak Myanmar hükümeti üzerinde baskı kurmak gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin insani yardım konusunda elinden geleni yaptığını ve daha fazla yardım ulaştırmaya da hazır olduğunu belirtti.

Arakan'da neler oluyor? Binlerce müslüman katlediliyor!Arakan'da neler oluyor? Binlerce müslüman katlediliyor!Arakan'da neler oluyor? Binlerce müslüman katlediliyor!HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN