BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika Kobani ve ÖSO açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖSO'dan 1300 kişinin Kobani'de savaşacağı açıklarken, Salih Müslim ise bu iddiayı yalanladı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Estonya'da konuştu. Erdoğan, Kobani'ye gidecek peşmerge sayısının 150'ye düştüğünü belirtirken, "PYD, Özgür Suriye Ordusu'ndan (ÖSO) 1300 kişiyi kabul ettiğini ifade etti" dedi.

PYD Eşbaşkanı Salih Müslim ise, bu sabah Fırat Haber Ajansı'na verdiği mülakatta, ÖSO'dan PYD'ye destek geleceği iddialarını şö sözlerle yalanlamıştı:

"Bu doğru değil. Özgür Suriye Ordusu’nun böyle bir açıklaması yok. Bu bilinçli olarak yayılan bir haber. Amaç kafa karıştırmaktır. Zaten ÖSO’ya bağlı bazı gruplar bizimle savaşıyorlar. Öyle bir şey olursa gelip bize başvururlar. Tamamen yalan bir haber."

Erdoğan konuşmasından satır başları şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Suriye Ordusu'ndan 1300 kişinin Kobani'ye geçmesini PYD'nin kabul ettiğinin ifade edildiğini belirterek, "Konuyla ilgili olarak da şu anda ilgili birimlerimiz bu geçiş güzergahının nasıl olması gerekir, bunu müzakere ediyorlar. ÖSO'nun bizim tarafımızdan ilgili bölgeye geçmesinde bizim tarafımızdan bir sıkıntı yok" dedi.

Erdoğan, ABD Başkanı Obama'ya Kobani için tercih edilmesi gerekenin 1. derecede ÖSO, 2. derecede Peşmerge olduğunu ifade ettiğini daha önce söylediğini belirterek, "Az önce aldığım bilgiye göre Kobani'ye gönderilecek Peşmerge sayısı 150'ye indirilmiş" diye konuştu.

erdoğandan-son-dakika-kobani-ve-peşmerge-açiklamasi.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Estonya Cumhurbaşkanı Toomas Hendrik Ilves tarafından askeri törenle karşılandı.

erdoğandan-son-dakika-kobani-ve-öso-açiklamasi.jpg

51577.gif