BIST 9.548
DOLAR 32,53
EURO 34,86
ALTIN 2.484,34
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan son dakika Cemaat okulları açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika yaptığı açıklamada Cemaat okullarının kapatılması gerektiğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika yaptığı açıklamada yurtdışındaki Cemaat okullarının kapatılması gerektiğini ve gerekli girişimlerin yapıldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya'da muhataplarından cemaat okullarının kapatılmasını istediklerini açıkladı. Erdoğan, "Gittiğimiz ülkelerde buraların kapatılmasını ve bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cemaat okullarına ilişkin yaptığı açıklama şöyle:

"(Paralel yapı) Gittiğimiz ülkelerde devlet, hükümet başkanlarıyla gerek şahsım gerekse başbakanımız, bakanlarımız bunların konumunu anlatmak suretiyle buraların kapatılmasını ve buralarda bunların vermekte olduğu hizmeti Milli Eğitim Bakanlığı'mız vasıtasıyla verebileceğimizi kendilerine söylüyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı da buna yönelik çalışmalarını şu anda tamamlamak üzere."

'PARALEL YAPI'NIN TÜRKİYE'YE ZARAR VERMESİ ENGELLENECEK

Başbakan Ahmet Davutoğlu ise, Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 'paralel yapı'yla ilgili çalışması'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"O çalışma yeni bir çalışma değil. Aslında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı zaten okullarımız var. Bu yeni çalışmayla bütün bunları bir çerçevede topluyoruz. Aynen Yunus Emre Kültür Merkezleri gibi ona benzer bir yapılanma ile bütün okullarımızın bir kültür faaliyeti olması itibariyle, var olanların aynı çatı altında toplanması, yeni okulların açılması suretiyle bu paralel yapının Türkiye'ye zarar verme faaliyetleri dolayısıyla ortaya çıkabilecek boşluğu da ortadan kaldıracak bir yapılanma."

aa_picture_20150122_4349550_web.jpgCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Etiyopya Başbakanı Hailemariam Desalegn tarafından resmi törenle karşılandı. Erdoğan ve Desalegn, daha sonra ikili görüşmede bulundu.