BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika açıklaması başkanlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan Pakistan ziyareti öncesi son dakika açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yeni anayasa taslak metnine ilişkin değerlendirme yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin yeni anayasa taslak metine ilişkin konuştu. Pakistan ziyareti öncesi flaş açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir." dedi.

Erdoğan, Başbakan Yıldırım'ın Dışişleri Danışmanı Kemal Ökem'in de İsrail'e büyükelçi olarak atandığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslamabad hareketi öncesi konuştu. Erdoğan kısaca şunları söyledi:

PAKİSTAN'IN FETÖ KARARI

Pakistan FETÖ ile mücadelede kararlı duruş sergiledi. FETÖ'nün Pakistan içindeki varlığını sonlandırma için harekete geçtiler ve yapılması gerekenler ne ise bunu sürdürüyorlar. Bunlar bizim için memnuniyet vericidir.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI

AK Parti ve MHP'nin kendi aralarında yaptıkları görüşmenin cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır.

AK PARTİ'NİN BAŞKANLIK ÖNERİSİ

Şu anda gerek AK Parti gerekse MHP'nin kendi aralarında yapmakta oldukları bu çalışmanın öncelikle cumhurbaşkanı olarak bana düşen boyutu hayırlı olsun temennisinde bulunmaktır. Yapılan bu çalışmanın 'başkanlık' veya 'cumhurbaşkanlığı' olması hususunda şahsen benim açımdan herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Yeter ki burada her iki siyasi parti milletimize neyi takdim edecektir, bunu kendi aralarında görüşmek suretiyle kararını vereceklerdir. Bu parlamentoda 367 yakalanır mı yakalanmaz mı referandum kararı mı çıkar o süreçte göreceğiz. Bu arada da cumhurbaşkanlığına parlamanetodan geçtikten sonra gelmesi söz konusu. Geldiği zaman metni o zaman görmüş oluruz ve ona göre de değerlendirmemizi yaparız.

Sadece partiden ilişiğinin kesilmesi veya kesilmemesi hususunda kanaatimi biliyorsunuz bir cumhurbaşkanının partisi ile ilişiğinin kesilmesi ülkede aktif yapının zafiyet bulmasını getirir. Cumhurbaşkanlığı sistemine bu şekilde girildiği şekliyle partiden ilişkisinin kesilmesi doğru olmayacaktır. Partisi ile beraber bu işi yürütmesi cumhurbaşkanını da güçlü kılacaktır. Patinaj dönemi terk edilmiştir dayanışma dönemi başlamış olacaktır.

"ALMANYA'DAN UYGULAMA BEKLİYORUZ"

Almanya yapılan görüşmelerde terörle mücadeleyi vurguluyor ama biz artık uygulama istiyoruz. Almanya işi sağlam tutmuyor. Terör bumerang gibi dönecek Almanya'yı vuracaktır.

AB'YE TEPKİ

Batı şu anda teröre yataklık yapıyor. Terörle mücadeleyi hep ifade ediyorlar. Ama artık biz bu ifadelere pek sıcak bakmıyoruz, biz uygulama istiyoruz.

MISIR'DA MURSİ İÇİN YENİDEN YARGILAMA KARARI VERİLMESİ

Daha önce de idam kararı temyiz edilmişti bu ikincisi oluyor. Olumlu gördüm dersem bu sözde rüşvet olur. Atılan adım dürüst bir adım değildi ki. Bu insanlar yaklaşık 3 yıldır içeride. Aileleri mağdur durumda.

İSRAİL'E YENİ BÜYÜKELÇİ

Başbakanımızın Dışişleri Danışmanı Kemal Ökem Bey'i büyükelçi olarak atıyoruz. Dün görevine başlamış olması lazım.

İDAM TARTIŞMASI

Parlamantoya bu talep götürülüyor bu bana geldiği zaman ben bunu onarım. Anayasada olduğu gibi yine milletimize götürürüz ayrıca onayını üst düzeyde alırız. Millet onadıktan sonra Avrupalı şunu demiş bunu demiş bu bizi ilgilendirmez. Şu anda dünyanın birçok yerinde hala idam vardır kimse bize farklı bir ders vermeye kalkmasın. Belarus bir Avrupa ülkesi orası da başkanlık sisteniyle yönetilen bir ülkedir.

Avrupa Belarus'a çok saldırıyor sizde bu niçin var diye. Sayın başkan da halkım memnun ben de memnunum Belarus'un başkanına da Batı diktatör diye saldırıyor. Bir yerde huzur barış varsa Batı oraya hemen saldırmaya başlıyor. Amerika'da olanları görüyorsunuz istedikleri başkan olmadı diye Sayın Trump'a nasıl saldırdıkları ortada. Sandıktan çıktı bir saygı duyun nasıl bir çalışma ortaya konulacak bu görülsün ondan sonra ne yazacaksanız ondan sonra yazın. Bu da kimin dünyada demokrat olduğunu göstermesi bakımından çok çok önemli.