BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.437,39
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de 14 Mart Romanlar Günü kutlamalarında konuştu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mart Romanlar Günü'nde Kürt sorununa ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Bu ülkedeki mevcut etnik unsurların hepsinin kendine has sorunları vardır. Varsa yoksa Kürt sorunu diye bir şey yok" diyen Erdoğan, "Ben 2005'te Diyarbakır'da bunu ifade ettim ve bu süreç kapandı. Bizim sorunumuzdur dedik ve biz bu işi kapattık, bitirdik" dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'de "14 Mart Romanlar Günü" kutlamalarında konuştu.

ALLAH RIZASI İÇİN SEVİYORUM

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ben Roman kardeşlerimi sadece Allah rızası için seviyorum. Ayrımcılık insan sıfatının önüne geçince sorun başlıyor.

Geçmişte insanlarımızın inancından, kültüründen dolayı horlandığı dönemleri Roman kardeşlerim çok yakından biliyor. Ankara'da Ulus'a kasketli, şalvar giyenin alınmadığı günleri yaşadı bu ülke. Bir devlet milletine bunu reva görür mü? Roman kardeşlerimiz haklarına kavuşmaya başladı, inşallah bunlara kesintisiz devam ettireceğiz.

Bu ülkedeki mevcut etnik unsurların hepsinin kendine has sorunları vardır. Varsa yoksa Kürt sorunu diye bir şey yok. Ben 2005'te Diyarbakır'da bunu ifade ettim ve bu süreç kapandı. Bizim sorunumuzdur dedik ve biz bu işi kapattık, bitirdik. Hala bunu devam ettirmek isteyenler var. Bunu niye devam ettirmek istiyorlar? Molotofkokteylini eline almak için. Niye? Havai fişeklerle insanları öldürmek için. Niye? 5. kattan o kurbanlık eti dağıtmak isteyen Yasinleri öldürmek için. Değerli kardeşlerim, bunların etnik kimliklerinden kaynaklanan bir sorun bu ülkede yok. Çünkü biz yaradılanı Yaradandan ötürü seven bir medeniyetin, inancın mensuplarıyız.

(Batı) Beğenmedikleri kim varsa terörist yaftası yapıştırıyor, hemen tavır alıyorlar. Böyle fikir özgürlüğü olmaz. Romanlar bu toprakların üvey evladı değil, asli unsurudur. Çanakkale Zaferi'nde Romanlar'ın payı yok mu? Elbette var.

Bu ülkede artık hiç kimse Romanları buçuk millet olarak tarif edemez, Romanlar'ın hakkını hukukunu çiğneyemez.