BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,17
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Slovenya'da muhalefete mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Avrupa temasları kapsamında gittiği Slovenya'da, bu sabahki AK Parti seçim bildirgesine dair açıklamalarını eleştiren muhalefete cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya'ya hareket etmeden evvel 'AK Parti seçim bildirgesi'ne dair yaptığı açıklamayı eleştiren muhalefete yanıt verdi. Erdoğan muhalefete 'siyaset acemileri' dedi.

MUHALEFETE "SİYASET ACEMİSİ" MESAJI 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Doğu Avrupa temasları kapsamında gittiği Slovenya'da Türkiye Slovenya ilişkileri üzerine konuştu. Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Erdoğan, bu sabah Slovenya'ya hareket etmeden evvel Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı AK Parti seçim bildirgesinine dair açıklamasına ilişkin "Benim seçim bildirgelerini okudum şeklinde bir beyanım olmadı. Ama muhalefet böyle bir talepte bulunursa, ben seve seve yardımcı olurum. Çünkü ben ülkemde 40 yıldır siyaset içinde olan birisiyim. Onlar siyaset acemisi, tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyaret için geldiği Slovenya'nın başkenti Lubliyana'da, Slovenya Cumhurbaşkanı Borut Pahor ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda baş başa görüştü, ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan Slovenyalı mevkidaşı Pahor ile ortak açıklama yaptı.

erdogan-slovenya.jpeg

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Bugün iki anlaşma imzaladık. Bu iki anlaşmanın hayata geçirilmesi ve süratle mesafe almamız bizim için önemli. Bu konudaki kararlılığımızı liderler noktasında ortaya koymuş durumdayız. Kara savaşlarının yüzüncü yıl dönümü için kendilerini, Çanakkale'ye davet ettim. "

12 BİN 500 KİŞİLİK DEAŞ LİSTESİ

"Terör lokal bir konu değildir, terör uluslararası bir konudur. Şuan bizim ülkemize giriş yasağı koyduğumuz yaklaşık 12 bin 500 kişilik bir liste sözkonusudur. Yakalayıp ülkelerine gönderdiklerimiz de oldu. Şimdi bize böyle isimleri vermeleri lazım ki, biz de onlara engel olalım."

"SEÇİM BİLDİRGESİNİ OKUDUM DEMEDİM"

Erdoğan, seçim bildirgesi ile ilgili sorulan bir soruya, "Benim seçim bildirgelerini okudum şeklinde bir beyanım olmadı. Ama muhalefet böyle bir talepte bulunursa, ben seve seve yardımcı olurum. Çünkü ben ülkemde 40 yıldır siyaset içinde olan birisiyim. Onlar siyaset acemisi, tecrübelerimi kendileriyle paylaşmış olurum." şeklinde cevap verdi.

YEMEN'DEKİ OLAYLAR

Yemen'deki olayların, İran'ın nükleer çalışmalarıyla ilgili olduğunu asla kabul etmek mümkün değil. Yemen'in toprak bütünlüğüne bir saldırı var. Hem dışardan, hem içerden. Yemen'in toprak bütünlüğünü, mezhepler arası bir çatışmanın her geçen gün kayba uğrattığını söyledik. Biz de bu noktada Suudi Arabistan'ın başlattığı operasyonu destekliyoruz.

ERDOĞAN SEÇİM BİLDİRGESİNE İLİŞKİN NE DEMİŞTİ?

Geçen hafta Başbakan Ahmet Davutoğlu'yla Başkanlık sistemi üzerine detaylı bir görüşme yaptıklarını söyleyen Erdoğan, bu sabah Doğu Avrupa temasları kapsamında Slovenya'ya gitmeden evvel Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere yaptığı açıklamada Başkanlık sisteminin AK Parti seçim bildirgesine resmen yazılacağını lk kez açıklamıştı.

Erdoğan, AK Part, seçim bildirgesine ilişkin "Başbakanla konuştuk, bizzat kaleme aldı ben de okudum" dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ SEÇİM BİLDİRGESİNDE

Erdoğan'ın Başkanlık sistemine ilişkin açıklamalarının detayları şöyle:

"Ben Başkanlık sistemiyle ilgili açıklamalarımızı başbakanlığımdan çok önce daha belediye başkanlığım dönemide dile getirmiş, bu konuyu siyasetçi olarak hep gündemde tutmuş bir insanım. Dünyanın neresinde başkanlık yada yarı başkanlık sistemi uygulanıyorsa bir arı marifetiyle faydalı olanları alır kendi sistemimizi ortaya koyarız demişimdir.

Biz kendi sistemimizi kurma kabileyetine sahip bir ülkeyiz. Biz devletçik yada kabile devleti değiliz. Güçlü bir devlet geleneğine sahibiz. Bunu çok net söylemek durumundayız.

Biz Sayın Başbakan'la konuştuk. Sayın Başbakan da bizzat kaleme aldığı sisteme yönelik anlayışını dile getirdi. Ben de kanaatlerimi dile getirdim. Başbakanla konuştuk, bizzat kaleme aldı ben de okudum. Seçim bildirgesinin içine başkanlıkla ilgili eklemeleri yapacaklar.

İŞTE ERDOĞAN'IN SLOVENYA UÇUŞU ÖNCESİ SEÇİM BİLDİRGESİ AÇIKLAMASI- PLAYER'A TIKLYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ