BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,18
ALTIN 2.241,56
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Slovenya mitingi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Slovenya'daki temaslarını tamamlayarak, ziyaretinin ikinci durağı Slovakya gitti. Buradaki miting büyük ses getirdi...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ı başkent Bratislava'da gurbetçi vatandaşlar karşıladı. Havalimanında kendisini karşılamaya gelenlere hitap eden bir konuşma yapan Erdoğan, 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere değindi.

Erdoğan, "Geçen hafta Karabük'teydik. Halkımızın coşkusunu gördük. Öncesinde Denizli ve Gaziantep'teydik. Artık 7 Haziran'ı halkımız zor çekiyor. İnanıyorum ki şu anda Avrupa da dünya da 7 Haziran'ı zor çekiyor. Çünkü bu dönüşüm, değişim farklı. Bu 2023'ün ayak sesleri" diye konuştu.

Erdoğan, şunları kaydetti: "Milli gelirimizi 1'e 3 artırdık. Ama bu bize yeterli değil. Artık trilyon dolarlarla ifade edilen bir milli gelire sahip olmamız lazım. Daha çok çalışmak suretiyle savunma ve taaruz... Ekonomide taarruz... Bütün hamlelerimizi yaparak yola devam edeceğiz."

GURBETÇİLERİ OY KULLANMAYA ÇAĞIRDI

Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarını 7 Haziran'da yapılacak genel seçimlerde oy kullanmaya çağıran Erdoğan, zamanın kısaldığını belirtti.

"Benim sizden bir ricam daha olacak" ifadesini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:
"Artık süreç iyice daraldı. Şurada 67 gün kaldı. Şimdi geçen seçimde Avrupa'da ve dünyanın değişik yerlerinde oy kullananların oranı yüzde 25 civarındaydı. Artık biz bunu istemiyoruz. Bu oy oranını ciddi manada artırmamız lazım.

Onun için 'oy hakkımızı kullanacağız' demeniz lazım. Randevu sistemi falan da kalmadı. Oylarımızı gidip kullanacağız. Sizlere ekonomide aldığımız mesafeleri anlatacak değilim. Artık yapılan yolları hastaneleri anlatmama gerek kalmadı. Biz iş ürettik hala da üretmeye devam ediyoruz."

"KARALAMA KAMPANYALARINA İNANMAYIN"

Türkiye'de Kürt sorunu olmadığını yineleyen Erdoğan, "Temel hak ve özgürlüklerde ülkemiz çok ilerde, karalama kampanyalarına inanmayın" dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: Biz ret politikalarını ayaklarımız altına aldık. Asimilasyon politikalarını ayaklarımızın altına aldık. Mesele ülkemizi birileri bölmenin gayreti içerisinde. Biz buna fırsat vermeyeceğiz. Biz beraber olacağız" ifadelerini kullandı.