BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,90
ALTIN 2.426,16
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan sert sözler Cephe aldılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul'da Toplu Açılış Töreni'nde halka seslendi. Erdoğan'ın hedefinde muhalefet partileri vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üsküdar'da Toplu Açılış Töreni'nde konuştu. Türkiye'nin eski dönemlerindeki sağlık sorunlarına değinen Erdoğan, "Millet sefalet içindeyken, hastane kuyruklarında sabahlarken, çocuğuna kitap, defter bulamazken bunların her işi yolunda gidiyordu. İşte tüm bunlara son verdiğimiz, hortumlarını kestiğimiz için bize karşı birleştiler." dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Belediyemizi, hayırseverlerimizi gönülden tebrik ediyorum. Burada inşallah yüzme havuzu olacak, kapalı spor salonu olacak diğer sosyal tesisler olacak ve yeşil alanlarla kaplanacak.

"SİLLENİN ETKİSİNİ ÜZERİNDEN ATAMADI"

İstanbul'un semtlerini dahi bilmeyen ama şehreminlik için aday olanın akıbetini biliyorsunuz. İstanbulluların vurduğu sillenin etkisini halen üzerinden atamadı. İstanbul'a belediye başkanı olamadı ama ana muhalefete genel başkan oldu. Şimdi o koltuğu korumak için siyasi mühendisliklere, paralel örgüte, terör örgütlerine bel bağlamış durumda.

"BU YÜZDEN BİZE CEPHE ALDILAR"

Sevgili kardeşim; millet sefalet içindeyken, hastane kuyruklarında sabahlarken, çocuğuna kitap, defter bulamazken bunların her işi yolunda gidiyordu. İşte tüm bunlara son verdiğimiz, hortumlarını kestiğimiz için bize karşı birleştiler. Ne dediler? 'Bu ülkede birinci güç medyadır' dediler. Biz ne dedik? 'Hayır, birinci güç milletin iradesidir' dedik. Onun için bize cephe aldılar.

"ARTIK BAŞÖRTÜLÜ OKUYABİLİR"

Bir İmam Hatip mezunu olan, 4 tane evladı İmam Hatip mezunu olan bir babayım, kızlarımızın okul kapılarında neler çektiklerini biliriz. Artık orta kısımlar açıldı mı? açıldı. İstediğiniz Üniversiteye girebiliyorsunuz. Danıştay bir karar verdi, normal ortaokullarda normal liselerde çocuklarınız başörtülü okuyabilir dedi.

İstanbul sadece bir şehirlerden, alışılmış sehir değildir. Burası kıtaların, kültürlerin kavşak noktasıdır. Bu şehirden her ilimizden, her ilçeden, her köyden bir vatandaşımız var.

"HEPSİ BİR ARAYA GELDİ"

O koltuğu korumak için siyasi mühendislere, paralel örgütlere bel bağlamıştır. 7 Haziran seçimleri öncesi, yine siyasi mühendislik yapıldığını görüyoruz, yüz yüze bakmayan kişiler şimdi hepsi bir araya geldi.

"ARTIK ESKİ TÜRKİYE YOK"

Artık eski Türkiye yok, Artık yeni Türkiye var. Türkiye'nin son geldiği nokta, son 12 yılda ettiği demokratik ve ekonomik gelişim bunları rahatsız etti. Akşam başka sabah başka hükümetler görüyorduk, 16 ayda bir bu ülkede hükümet değişiyordu. Biz geldik bu devran değişti. Milletin cebine akması gereken kaynaklar, bunların cebine akıyordu.