BIST 9.692
DOLAR 32,59
EURO 34,87
ALTIN 2.496,52
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Rusya'ya sert mesajlar!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ukrayna lideri Proşenko ile düzenlediği ortak basın açıklamasında Rusya'ya sert eleştirilerde bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Cumhurbaşkanı Poroşenko ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, ortak basın toplantısında Rusya'ya sert eleştirilerde bulunarak "Suriye'ye bizi rejim çağırdı diyen Rusya'yı Ukrayna'ya kim çağırdı acaba?" diye sordu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

UKRAYNA'YA TAM DESTEK

İki ülke arasındaki görüşmeler müstesna bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Değerli dostumla mutabık kaldık. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne destek vermeyi sürdüreceğiz Türkiye Kırım'ın gayri meşru ilhakını tanımamıştır, bundan sonra da tanımayacaktır.

Ukrayna'ya desteğimiz her alanda sürecektir.

RUSYA'YA UKRAYNA SORUSU: KİM ÇAĞIRDI?

Suriye'ye girerken, 'Suriye yönetimi bizi çağırdı onun için Suriye'deyiz' diyen Rusya, acaba Ukrayna'ya girerken, kendilerini kimler çağırdı da Ukrayna'ya girdiler? Bunu uluslararası hukukta acaba nereye yerleştirecekler? 'Güçlüyüm, öyleyse haklıyım' mantığıdır bu. Burada haklılık söz konusu değil.

"RUSYA KIRIM'IN ETNİK YAPISINI DEĞİŞTİRMEK İSTİYOR"

Poroşenko dünya liderlerine Rusya'ya karşı baskı yapılması çağrısında bulunarak "Rusya Kırım'ın etnik yapısını değiştirmek istiyor. Kırım'ın işgaline son vermek için ortak davranacağız." dedi.