BIST 9.453
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.499,33
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Rusya ve İsrail'e cevap!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi Rusya ve İsrail'le ilişkilerin düzelmesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrika ziyareti öncesi İzmir'de basın toplantısı düzenledi.

Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in açıklamalarını ve İsrail'le ilişkilerin normalleşmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan Putin'e 'Nasıl bir adım bekliyor? Biz ülke olarak suçlu sandalyesinde oturmuyoruz' derken, İsrail'le ilişkilerin normalleşmesi için gerekli şartları yineledi.

Erdoğan'ın açıklamalarının detayları şöyle:

"BİZİM ERMENİ SOYKIRIMI GİBİ BİR PROBLEMİMİZ YOK"

Bizim sözde Ermeni soykırımı gibi bir problemimiz yok biz bu konuda rahatız. Bize bu şekilde yaklaşım gösterenler, Almanya - Türkiye ilişkisini zedeler. Eğer bir karar çıkar ve bunun içinde ne varsa bunun değerlendirmesini beraber yaparız. 

"BEN SİYASİ PARTİ BAŞKANI DEĞİLİM, SEÇİLEN BİR CUMHURBAŞKANIYIM"

Ben şu an da bir siyasi partinin başkanı değilim. Halkın oyunu alarak seçilen bir cumhurbaşkanıyım. Yargının da yürütmenin de yasamanın da cumhurbaşkanıyım. Böyle bir yaklaşımın içine giren muhalefet, hala siyaseti öğrenememiş. Bunlar ben birine selam versem, niye buna selam verdiler diye soracaklar. Biz yargının başkanları ile bu tür seyahatlari rahatlıkla yaparız. Bunun hiçbir yanlış yönü de yoktur. Ama buna alışacak bunlar. Daha çok kere devlet-milletr kaynaşmasını görecekler. Güzel de bir Rize ziyareti oldu. Bundan önce Balıkesir'e de yargıtay başkanının davetiyle gittik.

"İSRAİL İLE GELİŞMELER OLUMLU GİBİ GÖRÜNÜYOR"

Temennimiz odur ki bizim söylediğimiz özür , tazminattı ve bunlar tramam gibi görünüyor. Üçüncüsü ambargoydu. Bugün Filistin'de ciddi bir enerji sıkıntısı var ve bunun giderilmesi için ciddi tekliflerde bulunduk. Gelişmeler olumlu gibi görünüyor. Orada okul ve hastane yapılmasına müsade edilirse herşeyi yapmaya hazırız.

"PUTİN'İN BİR PİLOTUN HATASI YÜZÜNDEN TÜRKİYE'Yİ GÖZDEN ÇIKARMASI DÜŞÜNDÜRÜCÜ"

Beni meraklandıran konu, acaba Rusya bizden nasıl bir ilk adım bekliyor. Biz ülke olarak suçlu sandalyesinde oturmuyoruz. Biz Rusya ile münasebetlerimizi geliştirmek istiyoruz. Sayın Putin ile ilişkilerimiz gayet iyiyken böyle bir konuma gelmiş olmamız ya da bir pilotun yapmış olduğu hata sebebi ile Türkiye'den gözden çıkarması düşündürücüdür. Umarız ki bu sorun aşılır ve Türkiye ile Rusya son 10 yılda attığımız adımları tekrar atarız.