BIST 9.671
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.495,27
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Rus uçağı için FETÖ açıklaması!

Erdoğan ve Putin, Türk-Rus iş dünyası toplantısında konuşurken Erdoğan, Rus uçağının düşürülmesi konusunda FETÖ'yü adres gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya lideri Vladimir Putin, Türk-Rus İş Dünyası toplantısında ortak açıklamalarda bulundu.

İki ülke arasındaki ilişkilerde büyük bir krize neden olan Rus uçağının düşürülmesi konusunda kritik mesajlar veren Erdoğan, "FETÖ ve ve arkasındaki güçlerin, ülkelerimiz arasındaki ilişkilere de kastettikleri

bugün çok daha iyi anlaşılıyor." dedi.

PUTİN: RUSYA EN GÜVENİLİR ORTAK

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rus ve Türk iş adamlarına yaptığı konuşmada, Türkiye ile ekonomik ve ticari ilişkilerde uçak krizi öncesi dönemini yakalamak ve üzerine çıkmak istediklerini söyledi. 

"Gaz sevkiyatı için Rusya en güvenilir ortak. İnşaat sektöründe işbirliğini canlandırmaya hazırız" diyen Putin, inşaat sektörünün, Türkiye-Rusya ekonomik ilişkilerinin lokomotifi olduğunu belirterek, bu alandaki işbirliğini yeniden canlandırmaya hazır olduklarını söyledi.  

RUS UÇAĞI İÇİN FETÖ MESAJI

İş adamlarına seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus uçağının düşürülmesi konusunda "15 Temmuz'da hain saldırı milletimiz tarafından boşa çıkartıldı. FETÖ'nün ülkelerimiz arasındaki ilişkilere kastettiği net şekilde anlaşılıyor." dedi.

Erdoğan "Atılımlarımız pek çok ülkeye ilham veren bir başarı hikayesidir. Akkuyu santralinin yapımına yeniden hız verilecek. Savunma sanayiinde birlikte adımlar atacağız. Hükümetlerarası karma ekonomik komisyon aktif hale getirilecek. İş adamlarımızdan süretli ve somut adımlar atmasını bekliyoruz. Ortak yatırım fonu kurulmasını karara bağladık." diye konuştu.