BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,77
ALTIN 2.507,72
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Reyhanlı saldırısı itirafı

Başbakan Erdoğan Reyhanlı olayında istihbarat zaafı olduğunu düşünmediğini, ancak istihbarat teşkilatları arasında kopukluk olabileceğini söyledi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı'ndan basın toplantısı düzenledi.

ABD görüşmesinde Reyhanlı olayının masada olacağını belirten Başbakan Erdoğan, istihbarat zaafiyeti iddialarıyla ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Reyhanlı olayında istihbarat zaafı olmadığı kanaatinde olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, ancak ishitbarat teşkilatları arasında bir kopukluk olabileceğini ve Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun bu konuyu incelediğini kaydetti.

KOPUKLUK OLABİLİR

İstihbarat teşkilatları arasında zaafiyet tespit edilirse gereğini tereddütsüz yerine getireceklerinin altını çizen Başbakan Erdoğan, "Reyhanlı olayında istihbarat zaafı olduğu kanaatinde değilim. İstihbarat örgütlerimiz bu tür bir hareketliliğin olduğunu yakalama noktasında olduğuna göre, demek ki burada ön bilgi alma durumu sözkonusu. Ama burada Emniyet teşkilatıyla Milli İshitbarat teşkilatı arasında bir kopukluk söz konusu olabilir. Başbakanlık Teftiş Kurulu bu konuları ciddi manada ele almak üzere harekete geçti. Nerede zaaf varsa bu konularda bunun gereğini tereddütsüz yerine getiririz. Bu konuda yazılı talimatımı da Başbakanlık Teftiş Kurulu'na vermiş bulunuyorum" dedi.