BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,45
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan referandum açıklaması! En kısa zamanda...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, referandumla ilgili ''ülkemize döner dönmez değişiklik için değerlendirmemizi yapacağız. Uzatmadan kararımızı verip bu önemli adımı TBMM'ye tekraren göndereceğiz'' dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Madagaskar Cumhurbaşkanı Hery Rajaonarimampianina ile ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan referandumla ilgili önemli flaş açıklamalarda bulundu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

REFERANDUM AÇIKLAMASI

Bu akşam yurda dönüyorum. Ülkemize döner dönmez değişiklik için değerlendirmemizi yapacağız. Teklif önüme gelecek ve ben de gereken kararı vereceğim. Milletimizin beklentisi bu. Uzatmadan kararımızı verip bu önemli adımı TBMM'ye tekraren göndereceğiz.

CHP'NİN AYM'YE GİTMESİNE ALIŞIĞIZ

CHP AYM'ye başvurabilir biz bunlara alışığız. Anayasa mahkemesine çok gitmeye alışık bir anlayış var. Milletimiz artık heyecanla bekliyor. Atacakları adımın heyecanını bekliyorlar.

GEÇMİŞİMİZDE SÖMÜRGECİLİK ANLAYIŞI YOK

İşadamlarımız Madagaskarlı işadamlarıyla burada yönetimle yapılacak çalışmayla birlikte Madagaskar'a ne gibi yatırımlar yapabilirler? Ne gibi çalışmalar yapılabilir bunları da aramızda görüşme imkanımız oldu. Ben değerli girişimci ve yatırımcılarımızın Madagaskar'da çok şeyler yapacağına inanıyorum. Bunu yaparken bir sömürgecilik anlayışıyla değil kazan kazan anlayışına dayalı olarak yapacaklarına inanıyorum. Bizim ne kültürümüzde ne de geçmişten bugüne değerler silsilesinde böyle bir anlayış yoktur.

BÜYÜK BİR MEMNUNİYET DUYDUM

Madagaskar'ın ticari, ekonomik alanlarda önemli gelişmeler kaydettiğine gözlemliyoruz. Madagaskar halkının gerçek dostu olduğunu her zaman gösterdik. Dayanışma ve dostluk anlayışımızla Madagaskar halkının takdirini ve kalplerini kazanmış olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Madagaskar'ın siyasi ve ekonomik istikrarına kavuşmasından dolayı değerli dostumu tebrik ediyorum.

THY SEFERLERİ HACMİ ARTIRACAK

Burada önemli olan aynı hedef ve ideal etrafında kenetlenebilmektir. Madagaskarlı dostlarımızın dediği gibi, "Birlik güçtür, kuvvettir". Bir ve beraber olduğunda bir ülkenin aşamayacağı hiçbir engel yoktur. Bugün yaptığımız görüşmelerde sayın Cumhurbaşkanı ile ikili ilişkilerimizi ve bölgedeki gelişmeleri ele alma fırsatımız oldu. Madagaskar ile ticari ilişkilerimizin büyükelçiliğimizin açılmasıyla müteakiben ivme kazandığını görüyoruz. İki ülkenin arasındaki ticaret hacmini arttırmamız gerekiyor. THY seferleriyle ticaret hacminin daha da yükseleceğine inanıyorum.