BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Putin'e flaş cevap: Şahitlerim var!

Erdoğan, Putin'in "Türkiye bize hassasiyetlerini söylemedi" açıklamasına cevap verdi. Rusya'yı yalanlayan Erdoğan, Putin'e bölgede Türkmenler'in bulunduğunu söylediğini buna ilişkin de tanıkların bulunduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in Türkiye'ye yönelik açıklamalarını bir kez daha yalanladı. "Türkiye bize hassasiyetleri iletmedi" sözlerinin doğru olmadığını söyleyeyen Erdoğan, Putin'e Türkmenler ile ilgili hassasiyetin aktarıldığını, buna ilişkin de şahitlerin bulunduğunu yineledi.

BTSO Ekonomi Ödülleri Töreni'nde gündemi değerlendiren Erdoğan, Rusya ile yaşanan kriz için çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rusya Devlet Başkanı Putin'in "Türkiye bize hassasiyetlerini söylemedi, söylese halledebilirdik" dediğini hatırlatan Erdoğan, Putin'i yalanladı. Erdoğan, "Rusya, 'bize Türkmenler söylenmedi' diyor. Rusya yalan konuşuyor. Sayın Putin'e Bayırbucak bölgesinde orada DAEŞ yok Türkmenlerin var olduğunu tanıklar huzurunda bizzat söyledim." dedi.

DEAŞ İDDİALARINI CEVAPLADI

Türkiye'nin DEAŞ İLE başta petrol olmak üzere bir çok konuda işbirliği yaptığı iddialarını reddeden Erdoğan, "Türkiye'ye petrol iftirası atıyorlar. Bizim haysiyetimiz var. Bugüne dek onurumuzla yaşadık. Böyle bir şey yapmayız." dedi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Bu örgüte karşı operasyon yürüten dünyanın en modern silah sistemlerine sahip ülkelerin asker sayıları 4 milyonu buluyor. Ülkenin şu anda yüzde 85-90'ınında Esed'in hakimiyeti yok biliyor musunuz? Eset, şu anda Suriye'nin yüzde 14'üne hakim. Esed rejimine ilişmeyenler bu 10-20 bin kişi ile mücadele için 400 bin insanın ölümüne göz yumarak insanlık tarihinin en ağır suçlarından birini işliyorlar.

Biz Türkiye olarak, işte bu karmaşık ortamda ahlaki ve tarihi

Her kim ki yabancı basın organlarında Türkiye'nin alehinde ihanet işine girer, O haindir. Ama'lı fakat'lı çark etmeler bu açık ihaneti ortadan kaldırmaz.

sorumluluğumuza uygun şekilde kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Biz, ecdadımıza da torunlarımıza da mahcup olmak istemiyoruz. İnşallah, olmayacağız.

CİZRE, NUSAYBİN, SİLOPİ, SUR...

Türkiye, sadece sınırları dışındaki güçlerle değil, aynı zamanda kendi içindeki ihanet odaklarıyla da büyük bir mücadelenin içerisindedir. Bölücü terör örgütü, milletimizin yıllardır arzuladığı huzur iklimini zehirleyen, bölgedeki insanlara hayatı zindan eden eylemleriyle kendisine verilen görevi yerine getiriyor.

"HENDEKLERE GÖMÜLECEKLER"

Siyasetin dili ve imkanlarıyla hareket etmesi gerekenleri de safına alan terör örgütünün açtığı hendeklere gömüleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, gönüllü köy korucularımız el ele hep birlikte güneydoğuda, doğuda, o açılan hendeklerin olduğu bütün ilçelerde, mahallelere, köylere varıncaya kadar bu mücadele sürüyor

"TÜRKİYE'YE PETROL İFTİRASI ATILIYOR"

Türkiye'ye petrol iftirası atıyorlar. Bizim haysiyetimiz var. Bugüne dek onurumuzla yaşadık. Böyle bir şey yapmayız. Bizim petrol aldığımız yerlerin hepsi belli hepsinin belgeleri ortada. Rusya, İran, Azerbaycan, Kuzey Irak, Cezayir, Katar ve Nijerya. Bunların hepsi resmidir. 

Siz devlet içinde olamazsınız olamayacaksınız! Önümüzdeki süreçte çözüm yolları aramasında tek muhatabımız halk olacaktır.

CHP'Lİ EREN ERDEM İÇİN SERT SÖZLER

Çıkacaksın Türkiye terör örgütlerine kimyasal silah hammadde sevkiyatı yapıyor diyeceksiniz. Hem de benim buna tepki göstermeme tahammül edemeyeceksiniz. Her kim ki yabancı basın organlarında Türkiye'nin alehinde ihanet işine girer, O haindir. Ama'lı fakat'lı çark etmeler bu açık ihaneti ortadan kaldırmaz. Ülkesine iftiralar atan vekiline ses çıkarmayan Genel Başkan'ın acziyetinden rahatsızlık duyuyorum. İran'la Türkiye savaşsa İran'ın yanında saf alırım diyor. Bu diyen kim? şuan TBMM'de milletvekili."