BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
HABER /  POLİTİKA

Başbakan Erdoğan o iddiaya yanıt verdi!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreninde konuştu...

Abone ol

İNTERNETHABER - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü PKK'nın "hükümet örgütün saldırıları nedeniyle bölgeye ilgilenmek zorunda kaldı"  propogandasına ateş püskürdü ve "Bu, yalandır, alçakça bir iftiradır ve mesnedi olmayan bir kara kampanyadır" dedi.

Erdoğan, Bitlis Eren Üniversitesi'nde düzenlenen, aralarında Bitlis Eren Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi, Eğitim, öğrenci pansiyonları, hastane ve süt üretme fabrikasının da bulunduğu tesislerin toplu açılış töreninde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

PKK'NIN KARA KAMPANYASI

Bizim, 9 yıldır yaptığımız yatırımları, gerçekleştirdiğimiz reformları, bir dayatmanın ve tehdidin sonucu olarak lanse etmeye çalışanlar, açıkça söylüyorum yalan söylüyorlar ve aslında kendi kirli emellerini örtmeye çalışıyorlar. Neymiş? 'Terör örgütünün saldırıları Hükümeti bu bölgeyle ilgilenmeye zorlamış.' Bu, yalandır, alçakça bir iftiradır ve mesnedi olmayan bir kara kampanyadır.

ÖZGÜRLÜKLER YAYGINLAŞACAK

Bu bölgede özgürlükler yaygınlaştıkça, demokratik standartlar yükseldikçe, inkar, ret ve asimilasyon politikaları ortadan kaldırıldıkça, terör örgütü ve uzantıları, kendi inkar, ret ve faşizm sistemlerini tesis etme gayretine girdiler. 9 yıl öncesine kadar faili meçhulleri dillerinden düşürmeyenler, dikkat edin, bugün terör örgütünün infazlarını görmezden geliyorlar.

BÖLGE İNSANI TERÖRDEN SIYRILACAK

Benim bu bölgedeki tüm kardeşlerim, terör örgütü ve onun uzantılarının bu faşizan baskılarını lütfen artık görsün. Nitekim görüyor da. Evladı ölen anne babalar, esnaf, sanatçılar, iş adamları, sivil toplum örgütleri artık cesaretle çıkıp, 'Yeter artık' diyorlar. Ben her fırsatta ifade ediyorum: Demokrasi, terörün ilacıdır, panzehiridir. Demokratik standartlar yükseldikçe, yatırımlar arttıkça, geçmişin hataları telafi edildikçe, benim bu bölgedeki kardeşim de gerçeği görüyor ve teröre sırtını dönüyor, lanet okuyor. İnşallah bu süreç bu şekilde devam edecek. İnşallah, terör örgütünün elinde, bir tek dahi istismar aracı kalmayacak. Göreceksiniz, terör örgütünün, onun uzantılarının maskesi çok daha hızlı düşecek ve bölge insanı, terörün musallatından artık sıyrılacak.

BİZİ KORKUTAMAZLAR

Bizim bu millete sevdamız var. Bu topraklara sevdamız, aşkımız var. Ve bizim Allah'a muhabbetimiz ve korkumuzdan başka kimseden korkumuz yoktur, bu da böyle biline.