BIST 8.987
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.298,42
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Özal'a sürpriz teklif!

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, Başbakan Erdoğan'la neler konuştuğunu anlattı...

Abone ol

www.sonsayfa.com 'a  son siyasi gelişmeleri değerlendiren, DP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Başbakan Tayyip Erdoğan ile Başbakanlık ofisinde yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını açıkladı.

Görüşme daveti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan geldiğini söyleyen Ahmet Özal, sonsayfa.com'a yaptığı açıklamada konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bana yapılacak olan seçimde milletvekilliği ve Bakanlık teklifinde bulundu. Ancak ben bu teklifi kabul etmedim. Ak Parti iktidarı döneminde, Cumhuriyet tarihinde yaşamadığımız ve alışık olmadığımız tartışmalar yaşamaya başladık. Benim duruşum bellidir. Ülkenin gidişatı beklenilenin üzerinde daha kötüye gidiyor ve korkum seçimden sonra akılmızdan geçirdiğimiz ancak dinlendiremediğimiz gelişmelerin gerçekleşeceğinden korkuyorum. Bunun için, Türkiye’de, DP’nin mecliste olması gerektiğine inanıyorum”

Demokrat Parti’nin kökünün sağlam olduğunu belirten Ahmet Özal, “ Yapılacak olan 15 Ocak’taki olağan kongrede aday olmam konusunda partimin teşkilatlarından talepler gelmeye başladı. Bu konuda görüşlerini almak için 9. Cumhurbaşkanımız Süleyman Demirel ile görüşme yaptım. Yaptığımız bu görüşmede kendileri bana doğru bir karar verdiğimi adaylığımın hayırlı olmasını belirtti”

Kongreye sayılı günlerin kaldığının hatırlatılması üzerine, Ahmet Özal, “ Bildiğiniz gibi ANAP- DP Birleşmesi sağlandı. ANAP-DP’nin oy toplamı yüzde 62’dir. DP’nin seçimlere tüm teşkilatların kabullendiği bir isimle girmesi gerekmektedir. Kamuoyu ve teşkilatların sayın Çiller’in dönmesi yönünde bir talepleri vardır. Tansu Çiller ile yaptığım görüşmede aday olacağımı ancak kendisinin aday olması durumunda söz verdim. Hanımefendinin bu konuda birkaç gün içinde yapacağı açıklamayı bekliyorum Ondan sonra adaylığımı açıklayacağım” dedi.

DP’nin iktidar’a doğru emin adımlar ile yürüdüğünü belirten Ahmet Özal, sözlerini “Yapılan anketlerde DP olduğunun çok altında bir oy oranı ile gösteriliyor. DP’nin oy oranı dedikleri gibi düşük olsaydı. Özellikle Ak Parti’nin üst yönetimi tarafından ismi dinlendirilmezdi. Gündemde olmamız milletimizin DP iktidarını özlediğini ve beklediğini açıkca ortaya koymaktadır” diyerek tamamladı...