BIST 9.525
DOLAR 32,55
EURO 34,70
ALTIN 2.494,28
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Osmangazi köprüsü için bayram müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osman Gazi Köprüsü'nün açılış törenine katıldı. Burada konuşan Erdoğan, bayram boyunca köprüden geçiş ücreti alınmayacağını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Osmangazi Köprüsü ile İstanbul- İzmir arasının 3 saatin altına ineceğini söyledi. Marmara ve Ege'nin otoyol ağı ile örüleceğini anlatan Erdoğan, Çanakkale için de yeni köprü mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmangazi Köprüsü'nün açılış töreninde konuştu. Erdoğan, İstanbul- İzmir arasının 8,5 saatten 3 saatin altına ineceğini söyleyerek yeni müjdeler verdi. Erdoğan, ayrıca Ramazan Bayramı boyunca Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücreti alınmayacağını açıkladı.

İşte Erdoğan'ın sözleri:

"Ülkemizde bir yandan gerçekten, çok sevindirici gelişmeler yaşahırken diğer taraftan terör örgütünün insanlık dışı eylemleri sürüyor. PKK, YPG ve DEAŞ tasmalarını ellerinde tutanlar tarafından ülkemizin üzerine salındı. Onların amaçlarını çok iyi biliyoruz. Ne kadar çok can yakarlarsa, Türkiye'nin hedeflerinden vazgeçeceğini teslim olacaklarına inanıyorlar.

Yanıldıklarını çukur eylemlerinde gördüler. Yanıldıklarını bombalı eylemlerde gördüler. Yanıldıklarını uluslararası arenada kurdukları tuzaklarda gördüler. Buna rağmen kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Çok iyi biliyoruz ki bizi terörle, krizle tehdit edenler aynı derecede dayanıklı değildirler. Buradan bir kez daha söylüyorum. Terör eninde sonunda kendisini tutan eli sokan akrep gibidir. Çünkü karakteri böyledir bunların. 

"İSTANBUL-İZMİR ARASI 3 SAATİN ALTINA İNİYOR"

İstanbul- İzmir otoyolunun en önemli aşaması olan Osmangazi Köprüsü'nün milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün Osmangazi'nin yanı sıra 12 kilometrelik otoyolunda hizmete açıyoruz. Böylece Gebze'den Gemliğe kadar olan bölümünde kesintisiz ulaşım tamamlanmış oluyor. Bursa'ya kadar olan bölümde de büyük mesafe katedildiğini biliyorum. Bu projeyle birlikte 8,5 saat olan İstanbul- İzmir arası 3 saatin altına iniyor. Sadece süre kısalmıyor, kaza oranı da minimize ediliyor.

"SIRADA ÇANAKKALE 1915 KÖPRÜSÜ"

İstanbul- İzmir otoyolu, Marmara ve Ege için oluşturmayı planladığımız otoyol ağının önemli bir parçasını oluşturuyor. Şimdi gündemimizde Çanakkale 1915 Köprüsü var. Onun sözünü Sayın Başbakan'dan almış, birlikte karar vermiştik. İnşallah Kanal İstanbul projesini de hayata geçireceğiz. Ulusal değil uluslararası arenada kendinden söz ettiren projelere imza atacağız. Biz bir çağı kapatıp bir çağı açan milletin evlatlarıyız. Bize de bu yakışır.

Yapılan bütün bu yollarda, inşallah daha ileri gideceğiz. Dün akşam sahurda, bana çekilmiş bir videoyu izletti. Elbistan tünelinden geçtiği sırasında bir vatandaşın sözlerini. Ben anlatmayayım izlersiniz.

Temel altyapı ulaşımdır, bu imkan varsa her şey var. Şu anda 55 tane havalimanı var. Nereye gitmek istersen git yarım saatte havalimanındasın.

Dünyada en çok destinasyona havayolları, Türk Hava Yolları'dır. Bu bir azmin bir kararlılığın bir yüreğin işidir. Buradaki otoyollarla başardır.

79 senede bu ülkede 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol vardır. Biz 13 senede 18 bin 300 kilometre bölünmüş yol ilave ettik.

Değerli kardeşlerim tüneller tüneller... Arkadaşlarımız oturmuş dertleşiyorduk arkadaşlarla. Bir video izletti arkadaşım. Video Kahramanmaraşlı kardeşimizin Elbistan tünelinden geçişi sırasındaki sözlerini gördüm. Açın şöyle telefonlarınızda izleyin. 189'u yeni yapılan 272 tünelimiz var.

Ne diyorduk biz. Biz Ferhat'ız, siz de Şirin. Şimdi yaklaşıyorum 26 Ağustos'ta Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile. 26 Aralık'ta Avrasya Tüneli'yle.

Marmaray, 29 Ekim 2013'te açıldı, geçenlerin sayısı 1 milyon 353 bine ulaştı. Bunlar kararlılık eseridir. İstanbul boğazının 3. gerdanlığını eser olarak koyacağız. 4 gidiş, 4 geliş bir de hızlı tren.

BAYRAM SONUNA KADAR ÜCRETSİZ 

Köprü bayram sonuna kadar ücretsiz olacak