BIST 9.670
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.494,38
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan önemli açıklamalar (4)

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak Türkiye aleyhine açıklamalar yapan Avrupa Birliği Parlamentosu’na sert çıktı.<br/>Baş...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak Türkiye aleyhine açıklamalar yapan Avrupa Birliği Parlamentosu’na sert çıktı.
Başbakan Erdoğan, Büyükşehir Belediye Kanunu’nda yapılan değişikliğin ardından kapanan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla Rixos Otel’de düzenlenen toplantıda bir konuşma yaptı. Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde de Avrupa Birliği Parlamentosu’nu (AP) eleştirdi. AP’nun Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı açıklamalara tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Dün Avrupa Birliği Parlamentosu’nda birileri çıkmış bir şeyler söylemiş. Ben şimdi bugün buradan bunun cevabını veriyorum. İlgili bakanlarım da zaten gerekli görüşmeleri kendileri ile yaparlar. Avrupa Birliği Parlamentosu’nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum” diye konuştu.
Avrupa Birliği Parlamentosu’nun öncelikle Yunanistan’da yaşananlara bakmasını tavsiye eden Erdoğan “Bu kararı alanlar önce Yunanistan’a baksanlar. Yunanistan’da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta ‘Eurozone’ onlara para vermekten başka ne yaptı?” diye sordu.
AB Parlamentosu’na İngiltere’de dün yaşanan polis şiddetini de hatırlatan Başbakan Erdoğan, “İngiltere’de G-8 gösterilerinde 30’u aşkın gösterici gözaltına alındı” diyerek “Sen nasıl böyle bir karar alıyorsun. Senin haddine mi?” dedi. Erdoğan, “Önce bir defa karşılıklı olarak olayları analiz edeceksin. Ondan sonra kalkıp konuşacaksın. Genişlemeden sorumlu olan bir adamları var. Benim karşımda en ufak bir anti tez ileri süremiyor. Çıkıyor tweet atıyor. Bu ahlaki mi? Öbür tarafta sosyal demokrat bir tanesi. 15 gün önce ana muhalefeti oluşturuyor. Şimdi de o yanlışını düzeltmek için çıkıyor bizi eleştiriyor” diye konuştu.
(İHA)